HTC in gesprek met Google om volgende Nexus-telefoon met Android 5.0 Jelly Bean te maken

Redactie
28 februari 2012, 22:00
1 min leestijd
HTC in gesprek met Google om volgende Nexus-telefoon met Android 5.0 Jelly Bean te maken
HTC in gesprek met Google voor volgende Nexus-telefoon met Android 5.0 Jelly Bean

HTC zou in gesprek zijn met Google voor de productie van de volgende Google Nexus-telefoon. Deze telefoon zou voorzien zijn van Android 5.0 (nu officieel bekend als Android L) en vermoedelijk aan het einde van het jaar uitkomen. Google en HTC hebben eerder al nauw samengewerkt voor de productie van de Nexus One, de eerste officiële Nexus-telefoon van Google. Ook hebben ze samen aan de eerste Android-telefoon ooit gewerkt, de T-Mobile G1. Eerder werd LG ook al genoemd als mogelijke fabrikant van de volgende Nexus-telefoon.

Traditiegetrouw kiest Google één fabrikant uit om de volgende versie van Android mee te ontwikkelen. De afgelopen twee keer koos de zoekgigant voor Samsung wat leidde tot de Galaxy Nexus en de Google Nexus S. Het lijkt erop dat er nog geen nieuwe partner gekozen is en Google nu met de verschillende fabrikanten in overleg is

Lees verder na de advertentie.

De maker van de Nexus-telefoon heeft als voordeel dat deze eerder over de nieuwe code kan beschikken dan haar concurrenten. Hierdoor zou ze strategisch voordeel kunnen behalen en daarom willen veel fabrikanten graag nauw met Google samenwerken. Hoewel Google bezig is met de overname van Motorola Mobility betekent het niet dat dit bedrijf ook automatisch de nieuwe Nexus-apparaten mag gaan maken. Motorola bracht wel de eerste tablet met Android 3.0 Honeycomb uit, de Motorola Xoom.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu