HTC introduceert de HTC EVO 3D in Nederland

Redactie
27 juni 2011, 12:00
4 min leestijd
HTC introduceert de HTC EVO 3D in Nederland
evo 3d gekanteld

HTC introduceert vandaag in Nederland een nieuw toestel: de HTC EVO 3D. Dit is een toestel met True3D-scherm, waarvoor je geen speciale bril nodig hebt. Qua specificaties zijn er veel overeenkomsten met de pas gelanceerde HTC Sensation. Afgelopen donderdag kregen we in Nederland als een voorproefje op dit nieuwe toestel. HTC’s countrymanager Benelux vertelde daar, dat HTC moet innoveren omdat andere toestelmakers óók voor Android kiezen. Aanvankelijk onderscheidde HTC zich met Sense, maar een weerbericht op je homescreen is niet zo bijzonder meer. Vandaar deze nieuwe stap: 3D-technologie. De HTC EVO 3D is voorzien van HTC Sense 3.0 en draait op Android 2.3.4.

Binnenin zit een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon-processor, net als in de Sensation. HTC heeft het nieuwe toestel voorzien van een 4,3 inch QHD-scherm, een dubbele 5 megapixel camera (voor het maken van 3D-filmpjes en -foto’s) en een 1730 mAh-batterij. Ook zit er een HDMI 1.3-aansluiting op, om de 3D-beelden te kunnen doorgeven aan een televisie.

Lees verder na de advertentie.

Maar het meest bijzondere aan dit toestel is natuurlijk het 3D-scherm, met een 16:9 beeldverhouding, een QHD-resolutie van 960 x 540 en 35 procent meer pixels dan op een gangbaar scherm. Voor content kun je terecht op YouTube, dat al een aantal 3D-filmpjes bevat. Wanneer de EVO 3D op de markt komt kunnen we ook terecht bij HTC Watch voor het downloaden van filmpjes. Moons beloofde dat HTC Watch na de zomer in Nederland beschikbaar komt.

evo 3d toestel

De HTC EVO 3D komt in augustus op de markt voor 599 euro, dus 30 euro duurder dan de adviesprijs van de HTC Sensation. Wat de naamgeving betreft, zijn sommige mensen misschien in verwarring gebracht door de naam EVO. Dat was toch een toestelnaam die alleen in de VS werd gebruikt? De keuze blijkt bewust gemaakt: EVO is al een bekende naam voor de high-end toestellen van HTC en dit toestel met True3D past daarin. Overigens werd gisteren een grote party in Hollywood gehouden om de lancering van de HTC EVO 3D in Amerika te vieren, want ook daar zal het toestel op de markt verschijnen. Om een indruk te geven hoe zo’n zelfgemaakt filmpje eruit ziet:

In de VS zal de EVO 3D vanaf vandaag via operator Sprint te koop zijn. In Nederland kun je het nieuwe toestel vanaf augustus bij diverse operators aantreffen of als los toestel kopen. Mark Moons legde tijdens de Nederlandse persbijeenkomst uit hoe HTC tot de keuze gekomen is. Het blijkt dat de Nederlandse smartphonemarkt een waterhoofd heeft: mensen kopen vooral de heel goedkope telefoons (tot 150 euro) en de heel dure telefoons (vanaf 300 euro). In het prijssegment tussen 150 en 300 euro is eigenlijk maar weinig vraag. Doel van HTC is om positie te verwerven in alle segmenten, behalve onder de 150 euro. Kijk je naar het huidige lijstje van producten die ze op de markt hebben, dan is er de HTC Desire Z (€449) die al wat langer op de markt is en de HTC Sensation (€569) als duurste smartphone van HTC. Er is nog ruimte in het bovensegment. De keuze van HTC viel op 3D-technologie. Echt origineel is dat niet, want er zijn al fabrikanten die 3D-toestellen op de markt brengen, maar HTC heeft de gewoonte om te wachten tot het zin heeft: “We hebben heel even gewacht. In onze ogen 3D nu voldoende om te lanceren.”

evo 3d camera-interface

In de VS heeft HTC ook een speciale dock aangekondigd, waarmee je de HTC EVO 3D op je bureau kunt zetten. Het Amerikaanse model zoals op de foto is overigens voorzien van een rode rand rondom de camera’s, terwijl de Europese GSM-uitvoering te herkennen is aan een koperkleurige rand.

Ervaringen

Afgelopen donderdag mochten we in Utrecht de HTC EVO 3D al uitproberen. HTC had voldoende testtoestellen voorhanden, zodat iedereen ruim de tijd had om het toestel vast te houden, de interface en 3D-content te bekijken en zelf aan de slag te gaan met het maken van 3D-foto’s en video’s. Met een fysiek schuifje bovenop het toestel schakel je van 2D- naar 3D-video’s. Daarbij bleek dat er niet alleen twee camera’s op dit toestel zitten, maar dat je ook stereo audio kunt opnemen. De 3D-foto’s en -video’s die je zelf maakt, zijn alleen in landschapsweergave te schieten, aangezien de camera’s nu eenmaal zo gepositioneerd zijn.

Het bekijken van 3D-filmpjes ging fantastisch zonder bril, zonder dat je hoofdpijn krijgt. Bij foto’s zie je gedurende een seconde de normale foto, waarna het 3D-effect in werking treedt. Deze ervaring vond ik een stuk minder: je hebt het idee dat je de verkeerde contactlenzen in hebt gedaan en het kost je ogen wat moeite om scherp te stellen op de foto. De EVO 3D laat ook het caroussel-effect in 3D zien. Zelf foto’s maken en filmen gaat erg goed. Je moet objecten kiezen die op verschillende afstand van je staan, omdat je anders de dieptewerking niet ziet. Wie goed is in het maken van foto’s en video’s kan met de camera beelden opnemen die er echt professioneel uitzien.

Categorie: Fabrikanten
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's