HTC investeert 300 miljoen dollar in Beats Electronics

Redactie
11 augustus 2011, 12:51
1 min leestijd
HTC investeert 300 miljoen dollar in Beats Electronics

Toen HTC gisterenavond laat bekend maakte dat ze met een ‘major news announcement’ zou komen die door HTC-topman Peter Chou hoogstpersoonlijk zou worden aangekondigd waren de verwachtingen hooggespannen. De meeste geruchten richtten zich op bootloaders die vrijgegeven zouden worden, de HTC Puccini tablet of alle lopende patentrechtzaken die opeens zouden zijn afgerond. Het blijkt echter dat HTC gaat samenwerken met Beats Electronics. HTC investeert 300 miljoen dollar in het bedrijf dat als missie heeft de geluidkwaliteit van moderne apparatuur naar een hoger niveau te tillen.

Volgens de directer van Beats Electronics, en legendarische muziekproducent, Jimmy Iovine is de kwaliteit van het geluid sterk achteruit gegaan toen mensen naar gecomprimeerde MP3-bestanden op de computer zijn gaan luisteren in plaats van via stereo-installaties van muziek te genieten. Sinds de overstap van analoog naar digitaal is de geluidskwaliteit steeds slechter geworden vindt hij. Eerder wist Beats al een deal te sluiten met HP, die de technologie gebruikt in haar laptops en de onlangs uitgebrachte HP TouchPad tablet.

Lees verder na de advertentie.

Met de overeenkomst met Beats Electronics probeert HTC ook haar merk in de Verenigde Staten te versterken. In Amerika is HTC niet zo’n grote naam als in Europa en is het bedrijf niet zo bekend als de concurrenten Motorola en Samsung. Het eerste product van HTC met Beats Electronics technologie zal later dit jaar op de markt komen. Beats is onder meer bekend van de Beats by Dr. Dre lijn van hoofdtelefoons en andere audioproducten die in samenwerking met Monster worden gemaakt.

Categorie: Fabrikanten
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's