HTC kan dankzij Apple de grootste Amerikaanse smartphonemaker worden
Redactie

inspire-4gNu Apple de lancering van een nieuwe iPhone lijkt uit te stellen tot dit najaar, schept dat kansen voor andere fabrikanten. Apple is nu nog de grootste verkoper van smartphones in de VS, maar nu er voorlopig geen iPhone op de markt komt, kan HTC die positie overnemen. HTC verkoopt al heel wat Android-smartphones via alle vier grote Amerikaanse providers. Het Taiwanese merk ligt ver voor op de andere Android-toestelfabrikanten, met toestellen zoals de Thunderbolt en de Inspire 4G. Beide toestellen staan nu nog op de tweede plaats van bestverkochte toestellen, respectievelijk bij operators Verizon en AT&T. De verkoop van een HTC-toestel zoals de Inspire 4G ligt een factor drie hoger dan bijvoorbeeld de Motorola Atrix 4G.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


“Door de afwezigheid van een volgende generatie iPhone en het feit dat concurrent Motorola gedwongen is om de lancering van zijn 4G-modellen uit te stellen, heeft HTC de kans om het gat in marktaandeel met Apple kleiner te maken, voor het derde kwartaal”, zeggen bronnen van DigiTimes. Normaal gesproken kondigt Apple een nieuwe iPhone aan op de Worldwide Developers Conference (WWDC) in San Francisco, een evenement dat vergelijkbaar is met Google I/O. Maar dit jaar stond in het teken van software en het aankondigen van de nieuwe dienst iCloud. Nieuwe hardware werd er niet aangekondigd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.