HTC klaagt Apple aan vanwege patenten

Redactie
12 mei 2010, 23:05
1 min leestijd
HTC klaagt Apple aan vanwege patenten
htc you

HTC slaat terug naar Apple door nu zelf een aanklacht in te dienen bij de International Trade Commission. As uitvinder van de originele Windows mobile PocketPC Phone Edition in 2002 en fabrikant van de eerste Android-smartphone in 2008 vindt HTC dat ze ook wel wat te zeggen hebben over innovatie. Vice-president Jason Mackenzie van HTC US zegt dat zijn bedrijf actie onderneemt tegen Apple om de intellectuele rechten, industriepartners en klanten te beschermen. Apple klaagde in maart HTC aan omdat er 10 smartphone-gerelateerde patenten waren overtreden.

HTC beloofde toen dat ze zouden terugvechten en merkten op dat ze zelf ook smartphone-innovaties en intellectuele rechten op hun naam hadden staan. Ook sloot HTC nog een licentieovereenkomst met Microsoft om bepaalde patenten te mogen gebruiken. Mogelijk heeft die te maken met claims die Microsoft op het gebied van Linux legt. Ondertussen lopen er ook nog rechtszaken en liggen er klachten bij de International Trade Commission over patentruzies tussen Apple en Nokia.

Lees verder na de advertentie.

HTC heeft als inzet gekozen dat de import en verkoop van de iPhone, iPad en iPod in de Verenigde Staten wordt stopgezet. Het gaat daarbij om vijf patenten die Apple zou overtreden.

Meer info: HTC statement

Spotlights: Apple, HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's