HTC komt met eerste 3D-telefoon

Redactie
23 maart 2011, 13:04
1 min leestijd

HTC komt binnenkort met een nieuwe telefoon: de Evo 3D. Deze smartphone verschijnt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. De Evo 3D heeft twee vijf megapixelcamera’s om foto’s en HD-video’s in 3D te maken. Daarnaast heeft het toestel een 1,2 Ghz multikernprocessor en een 3D-scherm met een grootte van 4,3 inch. Qua specificaties heeft deze telefoon veel weg van de LG Optimus 3D, een andere smartphone met een 3D-scherm en twee camera’s om driedimensionale beelden vast te leggen.

Steve Elfman van de mobiele telecomprovider Sprint beweert dat het toestel ideaal is om een vakantie opnieuw te beleven. En dat de Evo 3D gebruik maakt van Sprints 4G-netwerk:

Lees verder na de advertentie.

“HTC EVO 3D makes it easy to take pictures or movies in 3D when you are on vacation, and then feel like you are there again when you view it months later. This device takes full advantage of Sprint`s powerful 4G network and offers the innovation one would expect as the next benchmark device in the prestigious EVO product line.”

Om 3D-beelden te bekijken hebben gebruikers geen brilletje nodig. Het scherm biedt twee verschillende beelden aan voor het linker- en rechteroog, waardoor gebruikers beelden in drie dimensies zien. Wel is het van belang dat zij de telefoon op een exacte afstand van hun ogen houden, anders dan is het 3D-effect niet of nauwelijks te zien.

De Evo 3D heeft een krachtig 1.730 mAh accu en 1 GB RAM-geheugen. Het toestel draait op Gingerbread (Android 2.3) met een speciale Sense-schil. De telefoon ligt deze zomer in Amerikaanse winkels.

Via: Eurodroid

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Evo 3D
HTC Evo 3D
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's