Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC komt niet met een eigen besturingssysteem

Redactie
4 november 2011, 14:15
1 min leestijd
HTC komt niet met een eigen besturingssysteem
HTC komt niet met een eigen besturingssysteem

HTC-topman Peter Chou heeft tijdens de presentatie van de HTC Rezound benadrukt dat HTC geen interesse heeft in een eigen besturingssysteem. Volgens Chou is het besturingssysteem niet het belangrijkste voor mobiele apparaten maar gaat het vooral om het ecosysteem. HTC brengt telefoons uit met Android en Windows Phone waarbij vooral bij de Android-telefoons het besturingssysteem flink wordt aangepast met de softwarelaag HTC Sense.

Het Taiwanese HTC is momenteel de grootste smartphonefabrikant van de Verenigde Staten en het zou niet vreemd zijn als het bedrijf zou proberen een eigen besturingssysteem te ontwikkelen, iets wat ook goed werkt voor Apple en RIM (bekend van de BlackBerry-telefoons). De Android-telefoons van HTC verschillen dusdanig van andere toestellen uitgerust met Google’s mobiele besturingssysteem door de toevoeging HTC Sense. Het zou niet raar zijn als HTC deze softwarelaag zou uitbouwen tot volwaardig besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Kennelijk vindt HTC het vooralsnog belangrijker om veel apps aan te kunnen bieden, iets wat ze met een eigen besturingssysteem in eerste instantie niet zo vlug kan doen. Nu Google Motorola Mobility overneemt en Microsoft en Nokia een strategisch verband gesloten hebben kan HTC in de toekomst het moeilijk krijgen om zich te onderscheiden van de concurrentie. Eerder werd HTC ook al genoemd als een van de mogelijke kopers van het in gratie geraakte besturingssysteem webOS maar hier bleek de fabrikant uiteindelijk geen interesse in te hebben.

Bron: Bloomberg

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu