butterfly sHTC heeft de komst van de Butterfly S op een persevenement in Taiwan officieel aangekondigd. De Butterfly S heeft een 5 inch-scherm van 1920×1080 pixels en een indrukwekkende batterij van 3200 mAh.

Verder huisvest de HTC Butterfly S een quadcore-processor die draait op 1,9GHz, 2GB aan intern geheugen, 16GB aan interne opslagcapaciteit, een zogeheten UltraPixel-camera en een 2,1-megapixel-frontcamera. Die UltraPixel-technologie levert op de HTC One een effectieve fotoresolutie van 4,3 megapixels op.

Het geluid wordt verzorgd door twee frontspeakers die gebruikmaken van HTC’s BoomSound-technologie. Het toestel draait op Android 4.2 en heeft hier natuurlijk HTC’s eigen Sense-skin overheen gekregen.

HTC gebruikte het evenement ook om de HTC Desire 200 te tonen, het HTC-toestel dat dinsdag al volledig uit de doeken werd gedaan. Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar volgens Engadget gaat de Butterfly S ongeveer 766 dollar kosten en de Desire 200 circa 165 dollar. Er is echter ook nog niets bekend over releases buiten Azië.