HTC kondigt HTC One X en HTC Sense 4.0 aan

Redactie
26 februari 2012, 21:26
2 min leestijd
HTC kondigt HTC One X en HTC Sense 4.0 aan
HTC kondigt HTC One X en HTC Sense 4.0 aan

HTC heeft vanavond tijdens een persbijeenkomst een update aangekondigd voor HTC Sense. Ook werd er een nieuw toestal aangekondigd: de HTC One X. Details over de HTC One X lekten vroegtijdig al uit. De HTC One X heeft een 4,7 inch scherm, een quad-core Tegra 3-processor en Android 4.0. De HTC One X is voorzien van een nieuwe versie van HTC Sense 4.0. Standaard is 32GB geheugen, een NFC-functie, een 8-megapixelcamera en een 1280 x 720 Super LCD-scherm aanwezig.

De behuizing van de HTC One X is gemaakt van polycarbonaat, waarbij een innovatief productieproces is gevolgd. Alles is gemaakt uit één brok materiaal. Het toestel zal in wit en grijstinten te koop zijn. Nadeel is dat de batterij lastiger te bereiken is en dat er geen geheugenslot voor microSD-kaarten is. Je zit dus vast aan de 32GB standaard aanwezige hoeveelheid geheugen. Wat de simkaart betreft heeft HTC gekozen voor een micro-SIM, hetzelfde kleine formaat dat Apple al in de iPhone gebruikt. Qua verkrijgbaarheid bij Nederlandse operators moet het daarom geen probleem zijn om bij de aanschaf van een HTC One X een micro-SIM bij je provider te bemachtigen. De iPhone heeft de weg voor dit formaat al gebaand.

Lees verder na de advertentie.

Vooral de camera heeft bij de ontwikkeling van het toestel extra nadruk gekregen, met een gespecialiseerde beeldverwerkings-chip waarmee foto’s worden aangepast voordat ze naar JPEG-formaat worden omgezet. Het levert foto’s op met minder ruis, een betere kwaliteit en natuurgetrouwe kleuren. De opstarttijd van de camera is ook verkort naar 0,7 seconden, met een autofocusfunctie van slechts 0,2 seconden. Er is geen cameraknop aanwezig, maar je moet op een knop op het scherm drukken. De burst-mode is speciaal bedoeld voor snelle actiefoto’s, zoals bij sport. Een andere manier om dat ene unieke moment niet te missen is te vinden in de videofunctie: je kunt uit een gemaakt videofilmpje later nog stilstaande beelden halen.

De HTC One X is vanaf 2 april in Europa te koop voor een adviesprijs van 649 euro.

HTC Sense 4.0

htc-one-s

CEO Peter Chou was op het podium in Barcelona aanwezig om ook de nieuwe skin voor Android aan te kondigen, HTC Sense 4.0. De Sense-skin is een verkoopargument voor HTC om zich te onderscheiden van de andere Android-fabrikanten, maar er zijn ook gebruikers die de skin het liefst zo snel mogelijk verwijderen. HTC heeft met HTC Sense 4.0 geprobeerd om op een aantal kritiekpunten tegemoet te komen. Bepaalde animaties zijn verdwenen, die de skin onnodig traag maakten. HTC Sync kan voortaan draadloos synchroniseren met iTunes, Windows Media Player en andere desktopsoftware.

HTC kondigde ook de HTC One S aan (zie foto hiernaast), een toestel 4,3 inch Super AMOLED-scherm en Android 4.0 en de kleine HTC One V. Over deze toestellen kan je hier alles lezen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One X
HTC One X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu