HTC kondigt sdk voor HTC Sense aan
Redactie

HTC’s ceo Peter Chou heeft tijdens Uplinq, een evenement van Qualcomm, aangekondigd dat het een software development kit beschikbaar stelt voor ontwikkelaars. Deze sdk is speciaal ontworpen om applicaties voor Sense 3.0 (de HTC-schil op HTC-telefoons) te ontwikkelen. Naar verwachting komt deze sdk in de zomer van dit jaar uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Sense 3.0 draait op nieuwe toestellen van HTC bijvoorbeeld de HTC Sensation en de Amerikaanse Evo 3D. Ook de HTC Flyer (tablet) draait Sense 3.0. Wat precies het voordeel voor ontwikkelaars is, is nog niet geheel duidelijk. Applicaties die ontwikkeld worden voor de Sense-skin zullen waarschijnlijk niet werken op andere Android-telefoons. Wat wel een mogelijk voordeel kan zijn, is dat applicaties ontwikkeld voor Sense beter werken op HTC-toestellen; er hoeft immers geen rekening te worden gehouden met andere toestellen. De sdk biedt ontwikkelaars ook de mogelijkheid om 3D-applicaties te ontwikkelen. Met het oog op de toekomst, waarin steeds meer toestellen 3D-interfaces ondersteunen, lijkt dit een slimme zet. Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de nieuwe website van HTCdev.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.