HTC kondigt Sensation XE aan met Beats Audio en snellere processor

Redactie
14 september 2011, 11:33
1 min leestijd
HTC kondigt Sensation XE aan met Beats Audio en snellere processor
HTC kondigt Sensation XE aan met Beats Audio en snellere processor

HTC brengt een verbeterde versie van de HTC Sensation op de markt. De HTC Sensation XE heeft een 1.5 GHz dual-core processor in plaats van 1.2 Ghz, een grotere batterij en is voorzien van Beats Audio. Dat betekent dat de nieuwe Sensation wordt geleverd met een urBeats in-ear hoofdtelefoon, die een aanzienlijk beter geluid moet geven dan de standaard hoofdtelefoons. Ook is het interne opslaggeheugen uitgebreid van 1 naar 4 GB. De HTC Sensation XE is vanaf begin oktober te koop voor een adviesprijs van 599 euro.

Hoewel de processor van de HTC Sensation XE een stukje sneller is met 1.5 GHz in plaats van 1.2 GHz, is het nog steeds dezelfde Qualcomm MSM8260 dual-core processor die in de originele HTC Sensation zit. De accuduur is verhoogd van 1.520 mAh naar 1.730 mAh waardoor het toestel nu 3 gram zwaarder is geworden en nu 151 gram weegt. Het interne opslaggeheugen is uitgebreid van 1 naar 4 GB en standaard zal een 16 GB MicroSD-kaart worden meegeleverd in de doos.

Lees verder na de advertentie.

De HTC Sensation XE is de eerste smartphone van HTC die is voorzien van Beats Audio. Het uiterlijk van de telefoon is er ook op aangepast met de het logo van Beats op de achterkant en de aanraakgevoelige knoppen zijn nu ook rood geworden. Als je de meegeleverde urBeats in-ear hoofdtelefoon aansluit, schakelt de nieuwe Sensation automatisch over naar het juiste geluidsprofiel voor betere geluidsweergave.

Overige eigenschappen van de telefoon zijn hetzelfde gebleven. Het toestel draait nog steeds op Android 2.3.3 Gingerbread aangevuld met HTC Sense 3.0. De HTC Sensation XE heeft een 4.3 inch Super LCD-scherm met een resolutie van 960×540. Vanaf begin oktober is de smartphone in Nederland te koop. Met een adviesprijs van 599 euro is de nieuwe Sensation XE wel een stukje duurder dan de originele HTC Sensation.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Sensation XE
HTC Sensation XE

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu