HTC kondigt veel nieuwe Android-toestellen aan

Redactie
15 februari 2011, 10:03
2 min leestijd

HTC komt met een heleboel nieuwe Android-toestellen. Het bedrijf hield zojuist een persconferentie in Barcelona. Misschien wel het belangrijkste product is de HTC Flyer, een tabletcomputer met een speciale Sense 3D-schil. Deze tablet draait op Android 2.3 en wordt geleverd met een stylus, zodat gebruikers snel teksten kunnen invoeren. Verder introduceerde HTC de opvolger van de Desire: de Desire S. Ook verschenen de eerste Facebook-telefoons op het toneel.

Lees verder na de advertentie.

HTC Flyer

De HTC Flyer draait op Android 2.3 en heeft een Qualcomm MSM8255 processor aan boord. In de Flyer is deze processor geklokt naar 1,5 GHz. Helaas beschikt de Flyer niet over een multikernprocessor, zoals in andere tablets van concurrenten. Het zeven inch scherm van de tablet heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels en heeft een vijf megapixelcamera aan de achterkant. De duurste uitvoering – met 32 GB en 3G – kost zo’n 700 euro. De andere versies zijn goedkoper.

Desire S, Incredible S & Wildfire S

De HTC Desire S is de opvolger van de HTC Desire. De telefoon heeft een 3,7 inch Super LCD-scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Aan boord bevindt zich een Qualcomm MSM8255 processor met een kloksnelheid van 1 GHz. De telefoon draait op Android 2.3 en is vanaf april beschikbaar voor 469 euro.

Verder krijgen de Wildfire en de Incredible een speciale S-uitvoering. De HTC Incredible krijgt een 1 GHz Qualcomm MSM8255 processor en 726 MB RAM. Deze telefoon krijgt een 1,3 megapixelcamera, een 1450 mAh accu en een scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels. Dit toestel draait op Android 2.2 en is vanaf maart verkrijgbaar voor 519 euro.

De Wildfire S krijgt een 3,2 inch scherm met een resolutie van 320 bij 480 pixels. De telefoon beschikt over een Qualcomm MSM7227-processor met een kloksnelheid van 600 MHz. De telefoon krijgt twee camera’s. Deze telefoon is in mei beschikbaar voor 279 euro.

HTC ChaCha & Salsa

De HTC ChaCha en HTC Salsa zijn twee Facebook-telefoons. Opvallend aan de ChaCha is het kleine scherm van 2,6 inch en het fysieke toetsenbord. De HTC Salsa heeft een iets groter scherm (3,4 inch) en heeft een Sense-achtige interface. Opvallend is dat de weerinformatie in de klok vervangen is door Facebook-statusupdates. Beide telefoons verschijnen rond juni/juli. De ChaCha kost 299 euro, de Salsa gaat voor 369 euro over de toonbank.

Zodadelijk meer…

Redacteuren van Android Planet zijn op dit moment op het Mobile World Congress aanwezig. Later vandaag volgt een hands-on van deze nieuwe toestellen.

Categorie: Fabrikanten
Merk: HTC
Device: HTC ChaCha

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC ChaCha
HTC ChaCha
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's