HTC boekt eindelijk weer eens winst (en dit is de reden)

Redactie
10 februari 2014, 10:52
1 min leestijd
HTC boekt eindelijk weer eens winst (en dit is de reden)
virtuele knoppen htc two

De HTC kwartaalcijfers zijn voor het Taiwanese bedrijf bekendgemaakt en laten, eindelijk, zwarte cijfers (pdf) zien. HTC boekte voor het eerst sinds een late tijd weer gewoon winst: de nettowinst kwam uit op 7,5 miljoen dollar. Dat is nog steeds erg weinig, maar het laat zien dat HTC weer omhoog krabbelt.

Door tegenvallende verkopen van onder andere de HTC One, dat toch één van de beste smartphones van vorig jaar was, waren analisten ervan overtuigd dat HTC opnieuw verlies zou lijden. De winst komt volgens HTC-medeoprichter Cher Wang omdat het bedrijf zich voor het eerst op het middensegment van smartphones heeft gericht, en zich niet alleen heeft geconcentreerd op het vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

HTC kwartaalcijfers: what’s next?

Het mag duidelijk zijn: HTC wil zich, naast een belangrijk nieuw vlaggenschip als de HTC Two, zich voornamelijk gaan richten op middenklassesmartphones zoals een Mini-variant en natuurlijk de goedkopere modellen met minder krachtige specificaties en veelal een kleiner formaat. Ook LG heeft met deze toestellen gescoord: de goedkopere Optimus L-lijn doet het erg goed bij de consument.

“HTC blijft zich richten op het maken van de beste smartphone en het opbouwen van een belangrijk aanbod aan middenklassetoestellen”, aldus HTC-ceo Peter Chou. Een logische en duidelijke keuze van het Taiwanese bedrijf. Daarbij kan elke Android-liefhebber blij zijn met deze resultaten van HTC, een bedrijf dat zich met zijn laatste twee vlaggenschepen heeft bewezen, maar die beide nooit het grote verkoopsucces waren.

Lees ook onze HTC One review, HTC One Max review  en HTC One Mini review.

Laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu