HTC Lancaster met Android: uitgelekt via roadmap van AT&T

Redactie
25 mei 2009, 11:03
2 min leestijd
HTC Lancaster met Android: uitgelekt via roadmap van AT&T
htc lancaster

Vannacht is de complete roadmap van AT&T uitgelekt. Het belangrijkste nieuws: de HTC Lancaster. Dit nieuwe Android-toestel zal in de markt worden gezet als een social messaging-apparaat. Er zit een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord op, vergelijkbaar met de T-Mobile G1. Het toestel is voorzien van een 3 megapixel camera, Bluetooth 2.0, een microSD-geheugenkaartslot, een scherm van slechts 2,8 inch (geen 3,2 inch) met een resolutie van 240 x 320 pixels (QVGA). Er zit een 1.350 mAh batterij in. De HTC Lancaster ziet er in gesloten toestand uit als een HTC Magic.

De lanceerdatum staat gepland op 3 augustus, prijzen zijn nog niet bekend. De grote vraag is nu natuurlijk, of de HTC Lancaster ook naar Europa komt.

AT&T heeft in de VS zes maanden exclusiviteit met dit toestel. De lancering zou nog uitgesteld kunnen worden omdat AT&T heeft gevraagd om een standaard gebruikersinterface in AT&T-stijl.

Lees verder na de advertentie.

htc lancaster slide

AT&T gaf sinds de lancering van de HTC Dream, vorig jaar oktober in de VS, al aan dat ze het succes van Android zouden ‘monitoren’. Concurrenten Sprint, T-Mobile en Verizon bieden op dit moment al een Android-toestel aan of hebben er eentje gepland.

Via de roadmap van AT&T lekten nog meer toestellen uit. Zo gaat RIM in de tweede helft van 2009 de BlackBerry Magnum uitbrengen, een vervolg op de BlackBerry Bold. Deze is voorzien van touchscreen, een vast QWERTY-toetsenbordje, 3G, GPS en Wi-Fi. Andere modellen op de planning zijn de BlackBerry Onyx (een variant op de Curve 8900) en de BlackBerry Gemini, een budgetmodel zonder 3G, de Curve 8520 met 2 megapixel camera en de Pearl 3G, de opvolger van de huidige Pearl maar met 3G en GPS.

De Palm Eos staat gepland als de eerste telefoon van AT&T met Palm’s webOS-besturingssysteem. Deze komt in de tweede helft van het jaar op de markt als vervanger van de Palm Centro. HP komt terug met de HP iPAQ K3, een toestel met Windows Mobile 6.5 en een vast QWERTY-toetsenbord, 2 megapixel camera, 3G, GPS en Wi-Fi. HTC gaat de Touch Diamond2 en Pro2 uitbrengen onder eigen namen: ze gaan de HTC Fortress en HTC Warhawk heten en zijn respectievelijk op 24 augustus en in september gepland.

Nokia heeft vier toestellen op de rol staan. De Nokia Mako wordt een QWERTY-slider met Symbian S60, 3,2 megapixel camera en GPS. Dit toestel staat gepland voor juni. Verder zijn er nog de Nokia Grouper en de Snapper, twee flipfoons die voor juli zijn gepland.

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's