HTC Magic: een stralende telefoon

Redactie
28 september 2009, 10:58
1 min leestijd
HTC Magic: een stralende telefoon
telefoon straling

De Environmental Working Group heeft metingen gedaan naar de straling van mobiele telefoons. Helaas staat een oude bekende wel erg hoog in de ranglijsten: de T-Mobile myTouch 3G, die we in Nederland beter kennen als de HTC Magic. Dit toestel staat in de ranglijst op de tweede plaats, na de Kyocera Jax S1300. Kijk je naar toestellen die het erg slecht doen, dan staan BlackBerry en Palm meermaals genoemd, waarbij alleen de BlackBerry Storm er gunstig bij afsteekt. Aan de andere kant van de streep staan de toestellen die het best presteren: Nokia en Samsung staan respectievelijk drie- en viermaal in de top 10.

Iets om je zorgen over te maken? Welnee, gewoon een headset gebruiken als je langere tijd wilt bellen (dat doen de meeste mensen toch al). Daar komt bij dat de stralingsniveau’s van de huidige mobiele telefoons al een stuk lager liggen dan een paar jaar geleden. En de oude DECT-telefoons waar mensen urenlang mee op de bank liggen geven heel wat meer straling af dan de mobiele telefoons van vandaag.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile heeft vandaag wel de prijs van de myTouch 3G verlaagd, maar dat zal niets met straling te maken hebben. Het toestel kost nu $149,99 bij een tweejarig contract. T-Mobile verlaagde vorige week de prijs van de G1 naar $129. Mogelijk heeft dat iets te maken met de HTC Hero, die volgende maand bij concurrent Sprint te koop is voor $179,99. Zelf heeft T-Mobile de nieuwe Motorola Cliq (Dext) op de rol staan.

Meer info: Environmental Working Group: Get a Safer Phone
Via: Engadget

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's