HTC Magic getest: magisch of middelmatig?

Wouter Nijsen
23 februari 2009, 23:19
1 min leestijd
HTC Magic getest: magisch of middelmatig?
HTC Magic

Na de eerste foto’s, specs en een filmpje is er nu ook de eerste test van de HTC Magic. Het Duitse computerblad CHIP heeft de HTC Magic (ook bekend als G2) aan de tand mogen voelen. Het betreft in dit geval een zogenaamd voor-serie model; het kan dus zijn dat deze niet helemaal de kwaliteit van het uiteindelijke productiemodel heeft.

Zet de G1 op dieet, slijp het ontwerp wat bij   en vervang het hardware-toetsenbord voor een on-screen versie. Dat zou de eerste conclusie bij het zien van de HTC Magic kunnen zijn. Het zal niemand verbazen dat de HTC Magic daardoor dunner en lichter is dan de G1.

Lees verder na de advertentie.

TIP! Lees ook ons eigen, uitgebreide review van de HTC Magic.

Anders dan bij de G1 spiegelt het scherm van de HTC Magic in fel licht aanzienlijk. Het ontbreken van het hardware-toetsenbord wordt door de testers als een gemis gezien. Het on-screen toetsenbord is namelijk nogal klein uitgevallen, wat de tekstinvoer lastig maakt. Het grote kritiekpunt van de G1 was de matige accuduur. Met de HTC Magic hoopt HTC dit op te lossen door  een accu met een grotere capaciteit te gebruiken, namelijk 1340 mAh.

De Magic heeft dezelfde 528 MHz-processor als de G1, dus de prestaties zijn vergelijkbaar. Het touchscreen reageert snel en menu’s worden vlot weergegeven. Op het testtoestel is firmware versie 1.5 geinstalleerd wat, afgezien van het on-screen toetsenbord, geen merkbare veranderingen met zich meebrengt.

Als je de G1 kent zal de Magic, afgezien van het design, weinig nieuws brengen. De HTC Magic moet dan ook meer als uitbreiding van het assortiment dan als opvolger van de G1 gezien worden.

De volledige (Duitstalige) test is hier na te lezen: CHIP-online  
Evenals een grote verzameling foto’s

210954112_68e50574ff
Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Spotlight: Android
Merk: HTC
Device: LG G2

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G2
LG G2
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's