De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

FCC bevestigt dat HTC de nieuwe Nexus-toestellen maakt

Erwin Vogelaar
15 augustus 2016, 19:00
2 min leestijd
FCC bevestigt dat HTC de nieuwe Nexus-toestellen maakt

We wisten het al zo goed als zeker, maar nu hebben we ook bevestiging: HTC maakt de twee nieuwe Nexus-toestellen die later dit jaar uitkomen. Met dank aan de FCC.

Lees verder na de advertentie.

HTC Nexus 2016

Het kon haast niet anders meer, maar nu hebben we eindelijk bevestiging dat HTC de twee nieuwe Nexus-toestellen maakt die later dit jaar uitkomen. Vanmorgen vroeg hadden we nog de eerste foto´s van de 5 inch-Nexus en nu hebben we de bevestiging van de twee toestellen via de FCC. De Federal Communications Commission is een Amerikaans overheidsorgaan dat de verantwoordelijkheid draagt over onder andere telecommunicatie. Nu deze partij de twee Nexus-toestellen noemt kunnen we met zekerheid zeggen dat ze er aan komen.

htc nexus 2016

Helaas wordt er bij de FCC niets gezegd over hardware en zijn er ook geen foto’s. Wat we wel weten is dat de twee smartphones door HTC de G-2PW2100 en G-2PW4100 genoemd worden. Waarom we weten dat het hier om de nieuwe Nexus-toestellen gaat? HTC stelt dat de bijgeleverde handleiding nog onaf is en de definitieve versie op support.google.com/nexus geplaatst wordt zodra het product commercieel is uitgebracht. Daarnaast maakt de FCC melding dat er allerlei connecties en telefoonnetwerken ondersteund worden.

Uit de foto’s die vanmorgen gepubliceerd zijn lijkt het er op dat beide toestellen, die we nu kennen als Sailfish en Marlin, een behuizing van glas en metaal hebben. Daarnaast zouden beide toestellen ook intern dezelfde hardware bevatten met een Snapdragon 820-chip, 4GB RAM en 32GB opslaggeheugen. Daarnaast zou er op de achterkant een 12 megapixel-camera zitten, terwijl er aan de voorkant een 8 megapixel-camera zit. Het verschil tussen de toestellen moet liggen in het schermformaat (5 inch en 5,5 inch) en de grootte van de accu. Vorig jaar onthulde Google de Nexus 5X en de Nexus 6P in september. Wie weet is dat dit jaar weer het geval.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: AusDroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu