De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC Nexus 9 release vindt nog deze maand plaats’

Gijs Ettes
11 september 2014, 9:20
1 min leestijd
‘HTC Nexus 9 release vindt nog deze maand plaats’
nexus 9 release

Uit juridische documenten van chipmaker NVIDIA blijkt dat de HTC  Nexus 9 release in het derde kwartaal, dat deze maand eindigt, zal plaatsvinden. De documenten zijn geopendbaard in aanloop naar de rechtzaak tussen NVIDIA, Qualcomm en Samsung over patenten die betrekking hebben op gpu-technologie. De Nexus 9 wordt door HTC gemaakt, maar beschikt ook over een 64-bits Tegra K1-processor uit de stal van NVIDIA. Over welke specs de tablet nog meer beschikt, is niet bekendgemaakt.

Wel doken er in juni vermeende specificaties van het toestel op. Zo zou de Nexus 9 beschikken over een 8,9 inch-scherm met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder heeft de tablet naar verluidt 2GB aan werkgeheugen en 16 of 32GB aan opslagruimte.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 9 release in aantocht?

HTC Flyer

De HTC Nexus 9 zou voorzien zijn van een 8 megapixel-camera aan de achterzijde met een ledflitser en optische beeldstabilisatie. De selfiecamera aan de voorkant schiet plaatjes met een maximale resolutie van 3 megapixels. Verder zou de behuizing gemaakt zijn van aluminium en 226,3 bij 151,9 bij 7,9 millimeter meten. Het gewicht bedraagt 418 gram, al is de 4G-versie naar verluidt een paar gram zwaarder.

De Nexus 9 release zou dus ruim 3,5 jaar na de verschijning van de HTC Flyer kunnen plaatsvinden. De Flyer is de laatste tablet die HTC heeft gemaakt. Het toestel was voorzien van een 7 inch-scherm en een stylus, maar kon qua verkopen geen potten breken. Eind 2011 werd  het Android-toestel dan ook  uitgefaseerd.

Lees meer over HTC

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Nexus 9
HTC Nexus 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu