De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC werkt aan twee nieuwe Nexus-smartphones’

Lars Paymans
28 april 2016, 9:07
1 min leestijd
‘HTC werkt aan twee nieuwe Nexus-smartphones’

Volgens nieuwe geruchten begint het er steeds meer op te lijken dat HTC druk bezig is om twee nieuwe Nexus toestellen voor Google te maken.

Lees verder na de advertentie.

HTC Nexus smartphones: S1 en M1

De bekende smartphonelekker Evan Blass (@evleaks) kreeg de nodige nieuwe informatie binnen, zodat we nu weten dat de HTC Nexus smartphones de werktitels S1 en M1 hebben, wat volgens Android Police voor ‘Sailfish’ en ‘Marlin’ staat.  Dit sluit niet alleen aan bij de trend dat Nexus toestellen vernoemd worden naar waterdieren, maar verklaart ook waarom een Qualcomm-medewerker onlangs de naam Marlin gebruikte in een tool. Het gaat hier echter nog steeds om geruchten, dus we nemen het gerucht voorlopig met een korreltje zout.

nexus korting

De eerste geruchten dat HTC aan een Nexus zou werken dook op in januari. Toen werd gezegd dat het bedrijf bezig was om een 5 en 5,5 inch-toestel voor Google te ontwikkelen. Dat was destijds opvallend, omdat HTC toen nog aangaf zich minder op smartphones en meer op virtual reality en wearables te willen focussen.

Het is aannemelijk dat deze toestellen op Android N zullen draaien, dat ook drukgevoelige schermen ondersteunt. De kans is dus groot dat de Nexus S1 en M1 acties kunnen uitvoeren op basis van de kracht waarmee de gebruiker op het scherm drukt. In 2014 maakte HTC nog de Nexus 9, maar de laatste Nexus-smartphone was de Nexus One, die in 2010 verscheen. Het zou voor HTC in ieder geval een mooie kans zijn om het bedrijf verder uit het slop te trekken.

Lees het laatste nieuws over  HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu