‘Eerste specificaties nieuwe 5 inch-HTC Nexus uitgelekt’

Lars Paymans
24 juni 2016, 9:56
1 min leestijd
‘Eerste specificaties nieuwe 5 inch-HTC Nexus uitgelekt’

Als we de geruchten rondom de nieuwe Nexus-toestellen mogen geloven, worden deze dit jaar ontwikkeld door  HTC. Gelekte specificaties geven ons nu een beeld van wat we kunnen verwachten.

Lees verder na de advertentie.

HTC Nexus specs gelekt

De HTC Nexus specs zijn afkomstig van Android Police, die een anonieme bron gesproken heeft. De specs gaan specifiek over het 5 inch-toestel dat met de codenaam Sailfish aangeduid wordt en de Nexus 5X moet opvolgen. Over het grotere 5,5 inch-toestel (Marlin) zijn nog geen specificaties bekend.

De nieuwe 5 inch-Nexus zou een full-hd-scherm  krijgen en draaien op een 64-bits 2GHz quadcore-processor. De nieuwe Nexus zou daarnaast 4GB aan RAM en  en 32GB opslagruimte hebben, al wordt er ook gesproken over meerdere versies met andere opslagcapaciteiten. De vingerafdrukscanner komt aan de achterkant te zitten, wat opvallend is aangezien HTC deze normaliter in de voorkant van het toestel verwerkt. Bij de Nexus 5X en Nexus 6P zit de vingerafdrukscanner ook aan de achterkant.

nexus 5x review 2

De accu  is met een capaciteit van 2770 mAh net iets groter dan die van de Nexus 5X, terwijl de camera op de achterkant met 12 megapixels ongeveer hetzelfde blijft. De frontcamera gaat erop vooruit en heeft nu 8 megapixels tot zijn beschikking. Aan de onderkant van de 5 inch-Nexus is een speaker en usb-c-poort te vinden, de koptelefoonaansluiting zit bovenop het toestel.

Ondanks de uitgebreide informatie meldt Android Police  niets over het uiterlijk van het toestel. Dat HTC dit jaar de Nexus-toestellen maakt is overigens niet verwonderlijk. De fabrikant was ook verantwoordelijk voor de allereerste Nexus-smartphones. Vorig jaar ging Google een samenwerking aan met LG en Huawei, terwijl dat jaar daarvoor Motorola de Nexus 6 maakte.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu