Gerucht: HTC maakt komende drie jaar Nexus-toestellen

Gijs Ettes
9 maart 2016, 8:58
1 min leestijd
Gerucht: HTC maakt komende drie jaar Nexus-toestellen

HTC heeft naar verluidt een deal met Google gesloten om de komende drie jaar Nexus-toestellen te maken. Dit jaar zouden al de eerste Nexus-telefoons van de Taiwanese fabrikant worden uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

‘Eerste HTC Nexus-telefoons verschijnen dit jaar’

Dat meldt de Chinese site MyDrivers. Of HTC zich puur gaat richten op Nexus-smartphones of ook tablets gaat ontwikkelen, is onduidelijk. Mogelijk neemt een andere fabrikant die voor zijn rekening, al is het ook mogelijk dat Google überhaupt geen Nexus-tablets meer wil uitbrengen.

Het bericht van MyDrivers komt overeen met eerdere geruchten dat HTC mogelijk dit najaar twee Nexus-telefoons van 5 en 5,5 inch introduceert. De toestellen zouden de codenamen T50 en T55 dragen, maar verdere details ontbreken nog.

Voor de Nexus 5X en Nexus 6P werkte Google het afgelopen jaar samen met respectievelijk LG en Huawei. Voor de Chinese fabrikant was het de eerste keer, maar met LG ging  Google al vaker de samenwerking aan. Sterker nog, de succesvolle Nexus 5 uit 2013 betekende een terugkeer van de fabrikant die het tot dan toe moeilijk had.

HTC kan een vergelijkbare impuls goed gebruiken, aangezien het nog maar een marginale rol speelt op de smartphonemarkt. De focus van het bedrijf verschuift langzaam maar zeker naar wearables en virtual reality, maar het valt te bezien of het op die gebieden wél kan concurreren.  Overigens werd  de eerste Android-smartphone, de T-Mobile G1 uit 2008, ook door HTC gemaakt.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: MyDrivers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu