Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘HTC maakt volgende twee Nexus-toestellen’

Erwin Vogelaar
18 januari 2016, 19:16
2 min leestijd
‘HTC maakt volgende twee Nexus-toestellen’

Volgens geruchten is HTC het bedrijf dat dit jaar twee Nexus-toestellen gaat maken. HTC maakte eerder de allereerste Nexus-smartphone.

Lees verder na de advertentie.

HTC Nexus

Uit een gerucht, geplaatst op website Weibo, blijkt dat HTC de volgende twee Nexus-toestellen gaat maken. Het zou gaan om een toestel met een 5 inch-scherm en een tweede toestel met een 5.5 inch-scherm. Hoewel het een gerucht is, zou het niet de eerste keer zijn dat HTC Nexus-apparaten levert.

Nexus door de jaren heen

Sterker nog: in 2010 was HTC het eerste bedrijf dat een Nexus-smartphone maakte. Het was de Nexus One, dat toen nog Android 2.1 (Eclair) draaide en later in het jaar als eerste smartphone de update naar Android 2.2 (Froyo) kreeg. Later in 2014 zou HTC ook nog de Nexus 9-tablet uitbrengen.

htc nexus

Vervolgens nam Samsung het stokje over. Nog in hetzelfde jaar kwam de Nexus S uit, tegelijk met de release van Android 2.3 (Gingerbread). In 2011 maakte Samsung de Galaxy Nexus, samen met de release van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Samsung mocht in 2012 tevens voor de tabletmarkt aan de slag met de Nexus 10.

Toen kreeg LG de eer voor de Nexus 4 in 2012. Dit was het eerste toestel dat Android 4.2 (Jelly Bean) draaide. Het bedrijf mocht ook de volgende smartphone in de lijn maken: de Nexus 5. Dit was het eerste toestel dat Android 4.4 (KitKat) had.

htc nexus

De Nexus 6 werd door Motorola geleverd met Android 5.0 (Lollipop) en in 2015 hadden we de Nexus 5X weer van LG met Android 6.0 (Marshmallow). Daarnaast leverde Huawei voor het eerst een Nexus-toestel met de uitstekende Nexus 6P. De volgende Nexus-toestellen, van HTC of niet, zullen ongetwijfeld geleverd worden met het nieuwe Android N.

Een korrel zout

Neem het gerucht wel met een korrel zout. Hoewel het niet compleet onwaarschijnlijk is dat HTC de nieuwe Nexus-toestellen gaat maken, liet het bedrijf eerder in januari nog weten zich minder te focussen op smartphones en zich meer te richten op virtual reality en wearables.

HTC zal dit jaar ook uitkomen met de HTC Vive Pre, een vr-bril voor desktop-computers. De bril heeft een camera aan de voorkant en extra sensoren die je in de kamer ophangt om je bewegingen te registreren. Het gaat echter al een tijdje niet goed met HTC, dus wat het bedrijf exact gaat doen om het hoofd boven water te houden is afwachten.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Phone Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu