De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

HTC voert ‘copycat’ design One A9 door in andere series

Redactie
22 oktober 2015, 16:51
2 min leestijd
HTC voert ‘copycat’ design One A9 door in andere series

Het vernieuwde HTC One A9 design zien we straks veel vaker terug bij HTC-telefoons. De fabrikant kondigt aan  met het design een nieuwe weg in te willen slaan.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe telefoons uit de One M- en Desire-serie zullen  door de fabrikant voorzien worden van het strakke uiterlijk van het HTC One A9 design. Deze wordt gekenmerkt door een volledig aluminium behuizing, afgeronde hoeken, 2,5D glas (kleine afronding van het glas op de hoeken) en speakers boven- en onder het grote scherm. De duurdere One M-smartphones krijgen waarschijnlijk een stevigere, metalen behuizing.

Copycat

Vrijwel meteen valt op hoeveel de HTC One A9 lijkt op de iPhone 6(S). HTC reageert hierop door aan te geven dat het wellicht de iPhone is die wel wat weg heeft van het design van HTC-telefoons, aangezien HTC veel eerder dan Apple gebruikmaakte van volledig metalen telefoons met afgeronde hoeken en de strepen op de achterkant.

Volgens de fabrikant  is de One A9 een vernieuwde versie van de telefoons uit deze M-series in een dunnere en lichtere uitvoering. Zij vermelden daarbij wel dat ze imitatie zien als één van de grootste complimenten die je kunt krijgen. Ook op de website speelt HTC in op de kritieken. Deze meldt namelijk ‘design dat imitatie waard is’.

De  HTC One A9 is in Europa beschikbaar in drie verschillende kleuren, te weten opal silver, carbon gray en topaz gold. De telefoon verschijnt in twee modellen. Eén beschikt over 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan interne opslagruimte, de ander over 3GB RAM en 32GB opslaggeheugen. Het laatste is met een micro-sd-kaartje uit te breiden naar maximaal 2TB. De Snapdragon octacore-processor (1,5GHz) zorgt ervoor dat apps, games en Android 6.0 moeiteloos draaien op het nieuwste HTC-toestel aan.

De adviesprijs van de One A9  is met 599 euro behoorlijk fors gezien  de midrange specs die je ervoor terug krijgt. De telefoon  is vanaf november te verkrijgen.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One A9
HTC One A9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu