De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘HTC presenteert One A9S op 1 september’

Thomas Haenen
30 augustus 2016, 10:35
2 min leestijd
‘HTC presenteert One A9S op 1 september’

De HTC One A9S beschikt over iets betere hardware dan zijn voorganger, maar nagenoeg hetzelfde design. Het toestel wordt mogelijk later deze week al officieel onthuld.

Lees verder na de advertentie.

HTC One A9S onthulling

De HTC One A9S wordt op 1 september onthuld, zo beweert de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass op VentureBeat. De Taiwanese fabrikant zal het toestel waarschijnlijk presenteren op de IFA-telecombeurs die de komende week in Berlijn plaats vindt. De A9S moet verkrijgbaar zijn in het zwart, goud en blauw-zilver.

HTC One A9S

Het gaat om een opvolger van de HTC One A9, die deze maand zijn eerste jubileum viert. De One A9 was hevig geïnspireerd door Apple, al beweerde HTC dat het eerder andersom was. Net als de iPhone beschikte de One A9 echter over een plat metalen design met opvalllende antennebanden achterop. Ook lag de focus meer op stijl en gemak dan op krachtige hardware: de A9 had de prijs van een vlaggenschip, maar de hardware van een midrange toestel.

Meer over de HTC One A9S

De One A9 was geen al te groot succes voor HTC: bronnen claimen dat de verkoopcijfers tegenvallend waren. Toch lijkt de fabrikant met de One A9S opnieuw de concurrentie met Apple op te zoeken. Net als de S-modellen van Apple (zoals de iPhone 6S) zijn er slechts kleine aanpassingen in design en hardware ten opzichte van het vorige model.

Zo is het HTC-logo voorop verdwenen en is het bij de One A9S enkel achterop te vinden. De camera achterop is iets naar rechts verplaatst; deze zat voorheen wat meer in het midden. Het is nog onbekend welke hardware precies verbeterd is, al zou de camera vrijwel ongewijzigd zijn: 13 megapixel aan de achterkant, 5 megapixel aan de voorkant.

Het is nog onduidelijk of en wanneer HTC de One A9S naar Nederland brengt. Het vorige model was aardig prijzig; de fabrikant zal het toestel bij providers dus lager moeten prijzen dan een iPhone 7 abonnement om echt succes te behalen. Meer details horen we mogelijk komende week op de IFA-technologiebeurs in Berlijn.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One A9
HTC One A9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu