HTC One Android 4.2.2 update stopgezet, nieuwe update in ontwikkeling

Redactie
24 juli 2013, 13:14
1 min leestijd
HTC One Android 4.2.2 update stopgezet, nieuwe update in ontwikkeling
htc one android 4.2.2 update stopgezet

De HTC One Android 4.2.2 update is teruggedraaid vanwege een bug. Dat meldt een HTC One-gebruiker tegen AndroidPlanet naar aanleiding van een chatgesprek met de HTC klantenservice. Het blijft onduidelijk of het alleen de Nederlandse of ook de Belgische update betreft.

HTC is volgens de klantenservice druk bezig met een nieuwe versie van de Android 4.2.2-update voor de HTC One. “Daar zijn ze nu al een paar dagen mee bezig, waarschijnlijk komt hij heel binnenkort weer uit”, aldus de klantenservice van HTC. De bug betreft een probleem met de apn-instellingen. De instellingen verdwijnen nadat HTC One-gebruikers de update installeerden.

Lees verder na de advertentie.

HTC One Android 4.2.2 update laat apn-instellingen verdwijnen

Door het verdwijnen van de apn-instellingen is een mobiele internetverbinding niet mogelijk zonder dat de gebruiker deze handmatig toevoegt. Het komt ook voor dat de smartphone automatisch de apn-instellingen herlaadt. “Op zich is dat niet zo iets heel ergs, maar als de klant niet veel verstand van telefoons heeft kan het erg vervelend zijn”, aldus de klantenservice.

De klantenservice van HTC meldt dat de nieuwe update binnen enkele dagen gereed is: “U krijgt echt binnen enkele dagen de update.”

AndroidPlanet ontving van meerdere lezers klachten dat zij nog niet de HTC One Android 4.2.2 update op hun toestel hadden ontvangen, ondanks dat de gebruikers een simlockvrij en unbranded toestel hadden.

HTC Nederland heeft inmiddels op het bericht gereageerd: “De update van de HTC One naar Android 4.2.2 is tijdelijk gepauzeerd. Momenteel worden de 4G-instellingen geoptimaliseerd om gebruikers de beste ervaring te bieden met de HTC One. HTC streeft ernaar de update eind volgende week te hervatten.”

Thanks Rob voor de tip en informatie

Categorieën: Firmware, Smartphones
Device: HTC One M7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M7
HTC One M7
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's