HTC One M9 en M8 krijgen Android 5.1 Lollipop in augustus
Redactie

De HTC One – versies One M9 en One M8 – krijgen in augustus de update naar Android 5.1 Lollipop, de laatste versie van Googles mobiele besturingssysteem.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat heeft HTC via Twitter bekendgemaakt. Over een mogelijke update voor de HTC One M7 is vooralsnog niets bekend. Dit toestel wordt echter wel geüpdatet naar Lollipop, dus het is aannemelijk dat de One M7 ook de update naar Android 5.1 ontvangt.

HTC One Android 5.1 komt in augustus

htc one m9 reviewAndroid 5.1 verbetert de prestaties van je smartphone aanzienlijk, mede door verbeteringen in het RAM-gebruik. Hierdoor hapert Android minder snel en wordt de accuduur verlengd. Daarnaast is er ondersteuning voor dualsim toegevoegd en kun je de smartphone beveiligen middels het nieuwe Device Protection, waarbij het toestel niet opstart totdat je het gekoppelde Google-account en wachtwoord hebt ingevoerd.

Daarnaast is de stille modus van Android in 5.1 aangepakt. Zo heb je de mogelijkheid om de niet-storen-modus (de nieuwe stille modus in Lollipop) in te schakelen totdat het volgende alarm begint. Dit is in Android 5.0 helaas niet mogelijk.

Lees meer over Android 5.1 in ons uitgebreide Android 5.1 update overzicht.

Dit is er nieuw in Android 5.1

Laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.