Nokia dwingt HTC One om basebandchip aan te passen

Redactie
2 oktober 2013, 14:33
1 min leestijd
Nokia dwingt HTC One om basebandchip aan te passen
htc one basebandchip

De HTC One baseband moet door Nokia worden aangepast. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van de uitspraak van de Amerikaanse Internationale Handelscommissie (ITC). De rechtszaak betrof twee patenten waarvan Nokia zei dat HTC deze had geschonden. De patenten zijn beschrijven de manier waarop mobiele toestellen signalen ontvangen en verzenden. De chip, die gemaakt is door Qualcomm en samen met de Snapdragon 600 wordt geleverd, moet – als het vonnis definitef wordt – worden aangepast. Dit betekent dat HTC in samenwerking met Qualcomm een nieuw chip-design moet ontwikkelen, en dat kost geld en veel tijd.

Een verbod op de HTC One zou een enorme domper zijn voor het Taiwanese bedrijf. Zo kampt HTC al geruime tijd met tegenvallende verkoopresultaten en daalt het marktaandeel en de omzet, ondanks dat de HTC One door velen wordt geprezen. Het verbod op de HTC One basebandchip is echter nog niet definitief want het laatste oordeel wordt door de volledige Internationale Handelscommissie op 23 januari 2014 uitgesproken.

Lees verder na de advertentie.

De HTC One in het kort

De One is van één blok aluminium gemaakt en heeft hierdoor strakke en stevige look. Daarnaast heeft HTC twee speakers aan de voorzijde geplaatst om een stereo-effect te bewerkstelligen. Het geluid dat uit de One komt, is ongeëvenaard.
De HTC One is verder voorzien een 4,7 inch-scherm met een full-hd-resolutie (1080 bij 1920 pixels), 2GB aan werkgeheugen, een snelle Snapdragon 600 quadcore-processor van Qualcomm en Android 4.1 Jelly Bean met Sense 5.0.

Lees de volledige HTC One review

Heeft dit artikel je geholpen?
HTC One M7
HTC One M7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu