Plastic HTC One E8 verschijnt deze maand, nog niet in Nederland

Gijs Ettes
3 juni 2014, 12:10
1 min leestijd
Plastic HTC One E8 verschijnt deze maand, nog niet in Nederland
HTC One E8 gepresenteerd

HTC heeft vandaag officieel de HTC One E8 gepresenteerd, de goedkopere variant van het vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant die wordt gekenmerkt door een behuizing van plastic (in plaats van aluminium) en een aanzienlijk lager prijskaartje van omgerekend 353 euro. Het toestel zal deze maand in een beperkt  aantal landen verschijnen, waaronder China. Of en wanneer het toestel naar de Benelux komt, kan HTC Nederland in gesprek met AndroidPlanet niet zeggen.

Lees verder na de advertentie.

Specificaties HTC One E8

HTC One E8

Wat opvalt aan de E8 is dat deze een plastic unibody design heeft met dezelfde gebolde achterkant als de M8. Het plastic model is iets lichter (145 om 160 gram), maar wel 0,5 millimeter dikker dan de M8. Aan boord is verder een Snapdragon 801-chip, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbare opslagruimte. Uiteraard zijn de twee BoomSound-speakers aan de voorzijde aanwezig, maar de DuoCamera ontbreekt. Deze heeft plaatsgemaakt voor een enkele 13-megapixel-camera met een ledflitser en een diafragma van f/2.2; identiek aan de camera op de HTC One Mini 2.

Eerder gingen geruchten dat de HTC One E8 waterdicht zou worden, maar deze worden vooralsnog niet door HTC bevestigd. Wel is het toestel voorzien van dezelfde 2600 mAh-accu als de M8 en komen er speciale Dot View-cases met kekke functies beschikbaar. Meer daarover lees je in onze uitgebreide HTC One M8 review.

Lees meer over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu