Ook HTC One Google Play-versie op komst, met kale versie van Android

Gijs Ettes
25 maart 2014, 14:35
1 min leestijd
Ook HTC One Google Play-versie op komst, met kale versie van Android
HTC One Google Play

HTC heeft per abuis bevestigd dat de nieuwe HTC One M7, net als de oude, ook zal verschijnen als Google Play-variant. Deze versie is hetzelfde als de reguliere HTC One, maar maakt gebruik van stock-Android. Dat is een kale versie van Googles besturingssysteem zonder bijvoorbeeld het door velen gehate Blinkfeed.

De Taiwanese fabrikant schreef per ongeluk in de beschrijving van de nieuwe HTC-galerij-app dat “Ondersteuning voor de HTC One (M8) Google Play Edition is beperkt tot HTC Foto bewerken”. Die tekst is inmiddels weggehaald, maar dat neemt niet weg dat een HTC One Google Play-versie er zo goed als zeker komt. Om 16.00 uur vanmiddag wordt het nieuwe toptoestel van HTC onthuld; de presentatie kun je live volgen via de HTC One livestream die beschikbaar is gesteld.

Lees verder na de advertentie.

De HTC One (M8) is de opvolger van de HTC One, de fraaie smartphone met aluminium unibody-behuizing die HTC begin 2013 op de markt bracht. Zijn opvolger wijkt qua design weinig af, maar heeft virtuele knoppen op het scherm, in plaats van capacitieve toetsen eronder. Ook is het scherm iets groter (5 inch, 1080p) en zijn er twee camera`s aan de achterzijde te vinden die je achteraf foto`s laten scherpstellen.

De overige specificaties zijn niet mis. Zo is het nieuwe vlaggenschip voorzien van een 2,3GHZ-quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 801), 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een micro-sd-kaart is uit te breiden tot maximaal 128GB. Verder draait de nieuwe HTC One op de laatste versie van  Android 4.4  (KitKat).

Het laatste nieuws over HTC

Wil je de HTC One M8 kopen? De langverwachte smartphone is vanaf 4 april eindelijk beschikbaar in ons land voor 699 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M7
HTC One M7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu