‘Gelekte HTC One M10 foto toont herkenbaar design’

Wouter Nijsen
6 februari 2016, 10:21
2 min leestijd
‘Gelekte HTC One M10 foto toont herkenbaar design’

De eerste foto van de nog onaangekondigde HTC One M10 is opgedoken. Het toestel heeft mogelijk  hetzelfde design als de One A9, met een fysieke homeknop die als vingerafdrukscanner fungeert.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de HTC One M10 foto

HTC One M10 foto

De foto is afkomstig van de bekende smartphone-lekker Evan Blass (@evleaks), die eerder informatie over de HTC One M10 vrijgaf. Op de foto is te zien dat het uiterlijk van de One M10 lijkt op  dat van de One A9. Zo zijn bijvoorbeeld de antennestrepen, power- en volumeknoppen op exact dezelfde plekken geplaatst. Belangrijker is de homeknop aan de onderkant, die tevens als vingerafdrukscanner functioneert  om het toestel te ontgrendelen. Hoewel de knop een iets andere vorm heeft dan  bij de One A9, werkt hij op dezelfde manier.

Op de foto is ook de metalen rand rondom het toestel  te zien. Het lijkt  er op dat HTC geen grote veranderingen in het design  zal doorvoeren. Wel missen  de speakers aan de voorkant, die we kennen van eerdere HTC-toestellen. Ook het HTC-logo  aan de onderkant ontbreekt.

Wat we `weten` over de HTC One M10

Langzaam maar zeker komen we steeds meer te weten over de HTC One M10. Het toestel zou intern de codenaam `Perfume` hebben en voorzien zijn van een 5,1 inch-scherm met 2560 bij 1440 pixels. Daarmee zou HTC voor het eerst kiezen voor een QHD-resolutie, waar de One M9 en One M8 een full-hd-scherm hadden. Daarnaast beschikt de smartphone mogelijk over een Snapdragon 820-chip met 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte.

HTC One M7 terugblik

Verder is het aannemelijk dat de One M10 standaard op Android 6.0 (Marshmallow) draait met een nieuwe versie van Sense. Ook de camera zou een upgrade krijgen. Waar HTC bij de One M9 koos voor een reguliere 20 megapixel-camera, zou de One M10 een 12 ultrapixel-camera met laser autofocus hebben.

Aankondiging na het MWC

In tegenstelling tot Samsung en LG onthult  HTC zijn nieuwe vlaggenschip niet tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Dit evenement vindt dit jaar plaats van 22 tot 25 februari. Daarentegen zou HTC een maand later een eigen evenement organiseren om de One M10 aan te kondigen. Het is nog onduidelijk wanneer het toestel precies verschijnt en wat het gaat kosten.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu