‘HTC One M10 krijgt QHD-scherm en 12 ultrapixel-camera’

Wouter Nijsen
28 januari 2016, 19:42
2 min leestijd
‘HTC One M10 krijgt QHD-scherm en 12 ultrapixel-camera’

De HTC One M10, die ergens dit jaar  moet  verschijnen, is standaard voorzien van een 5,1 inch-QHD-scherm en een 12 ultrapixel-camera. Ook heeft het toestel  een vingerafdrukscanner aan de voorkant.

Lees verder na de advertentie.

HTC One M10 scherm

Dat claimt  de bekende smartphone-lekker Evan Blass op Venturebeat. Het nog onaangekondigde toestel zou intern de codenaam `Perfume` hebben, maar als de One M10 worden uitgebracht. Volgens Blass beschikt de smartphone over een 5,1 inch-amoled-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit is opvallend, omdat HTC bij voorgaande vlaggenschepen steeds  voor een full-hd-resolutie koos. De fabrikant lijkt bedrijven als Samsung en LG, die hun high-end toestellen ook van QHD-schermen voorzien, dus te gaan volgen.

htc one a9

Daarnaast zou de One M10 over een vingerafdrukscanner beschikken die – net als bij de One A9 – in de homeknop aan de voorkant is verwerkt. Verder draait de smartphone volgens Blass op Android 6.0 (Marshmallow) met versie 8.0 van de Sense-schil. Onder de motorkap zou zich een Snapdragon 820-chip met 4GB aan werkgeheugen bevinden. Van de 32GB aan opslagruimte moet circa 23GB beschikbaar zijn voor de gebruiker.

Meer over de HTC One M10

Ook de camera zou een upgrade krijgen. Waar HTC de One M9 een 20 megapixel-camera gaf, zou het bedrijf de One M10 van een 12 ultrapixel-camera met laser autofocus voorzien. Ook dit is opmerkelijk, omdat HTC bij de One M9 bewust koos voor een `normale` camera, omdat de camerakwaliteit van zijn voorganger  te wensen overliet.

Het is nog onduidelijk wanneer de HTC One M10 wordt aangekondigd, maar dit lijkt pas na het Mobile World Congress (22 – 25 februari) te gebeuren. Waarschijnlijk organiseert HTC een maand later een eigen event, om te voorkomen dat het toestel ondergesneeuwd raakt onder al het smartphonegeweld. Tijdens de beurs in Barcelona worden hoogstwaarschijnlijk ook de Samsung Galaxy S7 en LG G5 aangekondigd. Wanneer de One M10 in de Benelux verschijnt en wat hij precies gaat kosten, is ook nog onduidelijk.

Het laatste nieuws over HTC

Bron: Venturebeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC 10
HTC 10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu