HTC One M7 wordt niet bijgewerkt naar Android 5.1
Wouter Nijsen

De reguliere HTC One M7 krijgt geen update naar Android 5.1, maar de Google Play Edition van het toestel wel. Dat heeft een medewerker van HTC bekendgemaakt op Twitter.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC One M7 Android 5.1

HTC One M7 Android 5.1Mo Versi, vice president en productmanager van HTC, laat op Twitter aan een gebruiker weten dat de reguliere versie van de HTC One M7 niet wordt bijgewerkt naar Android 5.1. De Google Play Edition, een variant van het toestel met  een stockversie van Android, ontvangt de update wél. Deze staat gepland voor april. De normale HTC One M7 werd een tijdje geleden voorzien van Android 5.0 (Lollipop), maar daar blijft het dus bij.

Android 5.1 is geen ingrijpende update  en  voert vooral  bugfixes door. Hierdoor is de versie  stabieler en loopt het mobiele besturingssysteem een stuk soepeler. Daarnaast brengt de update  de stille modus terug. Deze werd in Lollipop vervangen door een systeem met verschillende meldingen, maar veel gebruikers waren hier niet tevreden over.

Verder  voegt Android 5.1 ondersteuning voor twee simkaarten, hd-telefoongesprekken en Device Protection toe. Laatstgenoemde is een technologie die ervoor zorgt dat een gesloten of verloren smartphone wordt vergrendeld totdat je weer inlogt met je Google-profiel.

Meer over de HTC One M7

De HTC One M7 werd alweer twee jaar geleden uitgebracht, maar beschikt nog steeds over prima specificaties. Zo wordt de smartphone aangestuurd door een 1,7GHz quadcore-processor, met 2GB aan werkgeheugen en 32GB/64GB aan opslagruimte. Het scherm van de One M7 meet 4,7 inch en heeft een hoge resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

HTC One M7

Daarnaast is de smartphone voorzien van een 4 ultrapixel- en 2,1 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. De 2300 mAh-accu  gaat bij normaal gebruik gemakkelijk een dag op een volle lading mee. Het feit dat de batterij niet verwisselbaar is, is echter wel een klein minpuntje.

Lees het laatste nieuws  over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.