HTC One (M8) 4 april beschikbaar: 5 inch full-hd, Snapdragon 801 en KitKat

Redactie
25 maart 2014, 16:15
3 min leestijd
HTC One (M8) 4 april beschikbaar: 5 inch full-hd, Snapdragon 801 en KitKat
HTC One

HTC heeft dinsdag in Londen de nieuwe HTC One (M8) officieel aangekondigd. De smartphone, die de afgelopen maanden schuilging onder de codenaam M8, krijgt dezelfde naam als zijn voorganger waarbij de codenaam tussen haakjes wordt geplaatst om de nieuwe versie aan te duiden.

De nieuwe One heeft eenzelfde metalen design als zijn voorganger, waarbij de zijkanten voortaan ook van aluminium zijn gemaakt. Hierdoor ligt het toestel net iets steviger in de hand. Daarnaast is het metaal niet meer mat, maar glimmend: een aanpassing die het metaal nog meer moet accentueren.

Lees verder na de advertentie.

HTC One (M8) specs

M8_PerRight_Gold_27_01_2014_BENL

De HTC One  (M8) krijgt een 5 inch super-lcd2-scherm met een full-hd-resolutie (1920 bij 1080 pixels) en Cornings Gorilla Glass 3. Voor de eerste keer vervangt HTC de capacitieve voor touchscreen-knoppen, waardoor de volledige grootte van het scherm kan worden benut door onder andere YouTube of Netflix. De touchscreen-knoppen verdwijnen namelijk als er media wordt getoond.

Verder beschikt het toestel over een Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte, een accu van 2600 mAh, nfc, een infrarood-sensor en plek voor een nanosimkaart en micro-sd-kaart tot 128GB. De HTC One draait daarbij vanuit de doos op de laatste versie van  Android 4.4  met Sense.

Aan de achterzijde is een 4 ultrapixel-camera te vinden, die bouwt op de ultapixel-technologie van HTC. Dit houdt in dat de lens meer licht opneemt, waardoor gebruikers ook in donkere omgevingen vrij goede foto’s kunnen schieten. De nieuwe HTC One heeft aan de achterzijde ook twee lenzen waardoor je na het schieten van een foto de diepte kunnen kiezen. Dit is handig om, nadat je de foto hebt genomen, de focus op één specifiek persoon of object te richten. Aan de voorkant is een 5 megapixel-camera te vinden.

Lees ook onze HTC One hands-on van HTC’s nieuwe vlaggenschip!

Dot View Case

HTC M8_Dot_View_Case_GREY_

Eén van de officiële accessoires voor de HTC One is de Dot View Case, een hoesje dat mogelijk één van de geheime wapens van het nieuwe vlaggenschip wordt. Het accessoire is een flipcase waarbij het scherm automatisch wordt ingeschakeld als je de case opent. De voorkant van de flipcase is voorzien van hele kleine gaatjes die door het scherm kunnen worden gebruikt om informatie door te geven. Dit doe je door twee keer op de case te tikken, waarna de tijd en weersverwachting worden getoond. De Dot View Case ondersteunt ook andere notificaties, van bijvoorbeeld inkomende oproepen, sms’jes en e-mails. Met een swipe over het scherm onderneem je actie, zoals het opnemen of een sms’je of e-mail beantwoorden.

Prijs en beschikbaarheid

Wil je de HTC One M8 kopen? De langverwachte smartphone is vanaf 4 april eindelijk beschikbaar in ons land! Het toestel komt eerst in de kleuren zilver (Glacial Silver) en grijs (Gunmetal Grey) beschikbaar, de goudkleurige versie (Amber Gold) komt later in Nederland op de markt. Via enkele Webwinkels kan je de HTC One M8 in combinatie met een abonnement of los bestellen. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.

Het laatste HTC One nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M8
HTC One M8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu