‘Plastic versie HTC One M8 beconcurreert Galaxy S5 op prijs’

Gijs Ettes
29 april 2014, 8:00
2 min leestijd
‘Plastic versie HTC One M8 beconcurreert Galaxy S5 op prijs’
HTC One M8 Ace

Hoewel een HTC-directeur de Galaxy S5 kort geleden nog een goedkoop plastic prul noemde, gaat de Taiwanese fabrikant binnenkort wellicht ook een plastic variant van zijn toptoestel uitbrengen. Anonieme bronnen melden aan Engadget dat de zogenoemde HTC One M8 Ace een behuizing krijgt die volledig is gemaakt van plastic, in plaats van aluminium. De specificaties van de smartphone zijn exact hetzelfde als de reguliere M8, maar de adviesprijs ligt een stuk lager.

Zo wordt er in een bericht op de site TMTPost gesproken over prijskaartje van 3000 Chinese yuan, dat neerkomt op ongeveer 346 euro. Dat is zelfs lager dan de adviesprijs van die andere plastic telefoon van HTC, de Desire 816. Dat toestel is vanaf volgende maand verkrijgbaar en kost los 399 euro.

Lees verder na de advertentie.

De HTC One M8 is de opvolger van de HTC One, de fraaie smartphone met aluminium unibody-behuizing die HTC begin 2013 op de markt bracht. De M8 wijkt qua design weinig af, maar heeft virtuele knoppen op het scherm, in plaats van capacitieve toetsen eronder. Ook is het scherm iets groter (5 inch, 1080p) en zijn er twee camera`s aan de achterzijde te vinden die je achteraf foto`s laten scherpstellen.

Verder aan boord is een 2,3GHZ-quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 801), 2GB aan werkgeheugen en minimaal 16GB aan opslaggeheugen dat met een micro-sd-kaart is uit te breiden tot maximaal 128GB.

Lees de  HTC One M8 Review voor ons uitgebreide oordeel!

Bestel de HTC One M8

De HTC One M8 is sinds 4 april verkrijgbaar in Nederland en België. Op dit moment kun je het toestel in combinatie met een abonnement via onderstaande aanbieders bestellen, maar ook  los voor 699 euro. In combinatie met een abonnement is in veel gevallen de HTC One M8 gratis. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.

-> Lees ook onze vergelijking van de HTC One vs iPhone 5S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M8
HTC One M8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu