Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘HTC One M8 en One Mini 2 krijgen volgende maand Android 4.4.4’

Gijs Ettes
30 juni 2014, 11:47
2 min leestijd
‘HTC One M8 en One Mini 2 krijgen volgende maand Android 4.4.4’
HTC One M8 en One Mini 2

Uit een uitgelekte roadmap van HTC blijkt dat de HTC One M8 in juli of augustus de update naar Android 4.4.4 ontvangt. Ook de onlangs in Nederland en België verschenen HTC One Mini 2 zal worden bijgewerkt naar de laatste versie van KitKat, die voornamelijk bugs en beveiligingslekken oplost.

Daarnaast staan de HTC One en HTC One E8 op de nominatie voor de update, al is onduidelijk of laatstgenoemde ook in Europa verschijnt. Momenteel is de plastic versie van het huidige vlaggenschip van HTC in een beperkt aantal landen, waaronder China, te koop voor zo’n 350 euro. De One, One M8 en One Mini 2 zijn in ons land wel breed verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Android L update

Volgens Twitteraar LlabTooFer, die de roadmap van HTC lekte, evalueert het bedrijf nog welke toestellen worden bijgewerkt naar Android L. Het lijkt aannemelijk dat de HTC One M8 en One Mini 2 worden geüpdatet en mocht dat het geval zijn, dan zal dat in ieder geval niet vóór oktober gebeuren.

htc roadmap

Android L is de eerste grote update van Googles mobiele besturingssysteem sinds Android 4.0, de Android-versie die in de herfst van  2011 werd  geïntroduceerd. De nieuwe versie is simpeler, intuïtiever en universeel, ongeacht van wat voor apparaat je gebruikmaakt. Android L gebruikt meer 3D en schaduwen, kent naadloze overgangen tussen apps en vensters en heeft een ‘niet storen’-functie die meldingen beperkt.

Android L notificaties

Verder hebben onder andere Gmail en de Telefoon-app een flinke lik verf gekregen, met een nieuw lettertype, mooiere animaties en verbeterde iconen. Notificaties worden slim gerangschikt, zodat je meldingen ziet die voor jou het belangrijkst zijn.

Bovendien is Android dankzij Project Volta energiezuiniger dan ooit, zodat je batterijduur flink verbetert. Je ziet precies welke app veel energie (heeft) verbruikt en kunt  direct actie ondernemen.

Lees ook onze uitgebreide Android L preview.

Lees meer over HTC

Hieronder lees je het laatste nieuws over HTC. Op zoek naar een ander HTC-model? Kijk dan in het overzicht met HTC Android Smartphones

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M8
HTC One M8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu