HTC rolt Lollipop in Nederland uit voor One M8

HTC is begonnen met de uitrol van Lollipop voor de  HTC One M8, het huidige en één jaar oude vlaggenschip van HTC.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Daarmee houdt HTC zich aan zijn belofte om de HTC One M8 binnen negentig dagen na de release van Android Lollipop van de nieuwste Android-versie te voorzien.

Het is aannemelijk dat HTC de firmware langzaam uitrolt, waardoor het mogelijk is dat de firmwareupdate nog niet direct voor jouw toestel beschikbaar is. Het kan daarom dan nog enkele uren tot dagen duren voordat ook jouw toestel de update ontvangt.

Op Twitter zijn verschillende meldingen te zien van gebruikers. De verwachting is dat de HTC One M8 Lollipop-update vrij rap wordt uitgerold naar toestellen.

HTC One M8 Lollipop-firmware

HTC gebruikt Android Lollipop als basis voor zijn Sense 6.0-skin, die  de Taiwanese fabrikant over Android plaatst. Op het eerste gezicht heeft de fabrikant nog niet heel veel veranderd aan de kale versie van Android. Zo is het multitaskvenster grotendeels hetzelfde gebleven, en dat werkt in Lollipop op de Nexus-toestellen zeer fijn.

Verder behoudt HTC zijn uitgebreide paneel met snelle instellingen, waarmee je snel functies van de telefoon in- of uitschakelt. De notificaties kleuren daarentegen Lollipop-wit, en worden tevens op het lockscreen getoond. Hiermee kun je productiever werken en meldingen sneller afhandelen.

HTC One M8 kopen

Op dit moment kun de HTC One kopen in combinatie met een abonnement via onderstaande aanbieders, maar ook  los voor circa 549 euro. In combinatie met een abonnement is in veel gevallen de HTC One M8 gratis. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.

Videoreview

Het laatste nieuws over de HTC One M8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.