HTC voorziet One M8 en One M9 van Android Marshmallow

Gijs Ettes
19 januari 2016, 16:45
2 min leestijd
HTC voorziet One M8 en One M9 van Android Marshmallow

HTC is gestart met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow voor de HTC One M9 en One M8. In Groot-Brittannië en Canada kunnen de eerste gebruikers met de update aan de slag, Nederland volgt binnen enkele dagen.

Lees verder na de advertentie.

HTC geeft vlaggenschepen Marshmallow-update

htc one m8 marshmallow

De HTC One M9 en M8 draaien momenteel nog op Android 5.1 Lollipop, maar worden op korte termijn bijgewerkt naar de laatste versie van Googles mobiele besturingssysteem. In Groot-Brittannië is de HTC One M8 Marshmallow update nu beschikbaar en zal  de update voor de M9 spoedig volgen. HTC Nederland laat via Twitter weten dat de nieuwe firmwareversies ook in ons land  binnen een aantal dagen worden uitgerold, al kan er nog geen exacte datum worden gegeven. Gebruikers kunnen via `Instellingen > Over de telefoon > Software-update` checken of een update voor hun toestel beschikbaar is.

Sommige gebruikers met een unbranded én branded (Vodafone) toestel geven al aan dat ze de 1,1GB wegende update kunnen downloaden en installeren. De software-update voor de HTC One M9 is echter nog niet bij gebruikers opgedoken.

Dank voor de tip Michiel!

Deze verbeteringen brengt Android 6.0

Android Marshmallow (voorheen M) is de naam van de opvolger van Android Lollipop. De update gaat dankzij een nieuwe functie genaamd `Doze` efficiënter om met de accu van je smartphone. Om het accuverbruik te verminderen, wordt  slimme bewegingsdetectie gebruikt om te kijken of je Android-toestel is verplaatst. Als dat niet het geval is, wordt de slaapstand ingeschakeld.

Daarnaast hoef je vanaf Android Marshmallow als gebruiker niet meer allerlei permissies te accepteren als je een app installeert. Pas als de app toegang wil krijgen tot een specifieke permissie, zoals de contacten, locatie, camera of foto`s, dan moet de gebruiker hier per permissie toestemming voor geven middels een pop-up-venster. Eenmaal gedaan heeft de app altijd de beschikking over deze permissie, totdat je `m weer uitschakelt.

Een andere belangrijke vernieuwing van Android 6.0 is Google Now on Tap. Deze functie analyseert wat op je scherm wordt getoond en toont op basis hiervan de juiste informatie op het juiste moment. Now on Tap kan herinneringen instellen, informatie over restaurants opvragen en direct de juiste telefoonnummers voor je zoeken. Check voor meer informatie onze Android 6.0 review.

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M8
HTC One M8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu