HTC start verkoop goedkopere One M8s in Nederland

Gijs Ettes
11 mei 2015, 15:18
1 min leestijd
HTC start verkoop goedkopere One M8s in Nederland

HTC is gestart met de verkoop van de HTC One M8s in Nederland. Het toestel heeft een lagere introductieprijs dan de reguliere HTC One M8 en wordt aangedreven door een  goedkopere  chipset.

HTC One M8s in Nederland

htc one m8s in nederlandDe HTC One M8 is qua design en gebruikerservaring identiek aan de M8, maar wisselt de Snapdragon 801-chip in voor een Snapdragon 615-chip. Deze 64-bit chip heeft een octacore-processor (vier kernen op 1,7GHz, vier op 1GHz), en is  ook te vinden in (iets) goedkopere toestellen als de Sony Xperia M4 Aqua en Samsung Galaxy A7.

Verder is er een iets grotere accu met een capaciteit van 2840 mAh aan boord (in plaats van 2600 mAh), en een 13 megapixel-camera aan de achterkant. Laatstgenoemde vervangt  de matige 4 ultrapixel-camera van de originele M8 en moet betere prestaties  neerzetten  op het gebied van fotografie.

Standaard draait de HTC One M8s op Android 5.0 Lollipop (helaas nog met de oudere Sense 6.0-skin). Het toestel beschikt over een 5 megapixel-frontcamera, een dubbele BoomSound-speaker en een 5 inch-scherm met een 1080p-resolutie. De adviesprijs bedraagt 499 euro, al bieden zowel StudentMobiel als GSMWijzer het toestel voor 458 euro aan.

Aanbieder Uitvoering Prijs
Studentmobiel 16GB €458,- Bekijken
GSMWijzer 16GB €458,- Bekijken

De beste HTC One M8 aanbiedingen

De reguliere HTC One M8 is inmiddels voor rond de 485 euro verkrijgbaar en biedt voor die prijs goede prestaties en een fijne gebruikerservaring. Meer erover  lees je in onze uitgebreide HTC One M8 review. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen in combinatie met een abonnement voor je uitgelicht.

HTC One M8
HTC One M8
9,0
Welke HTC One M8 wil je?
Sim only nodig?

Het laatste nieuws over HTC

Categorie: Smartphones
Spotlight: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's