HTC start vandaag met uitrol Android 5.1-update voor One M9

Wouter Nijsen
4 augustus 2015, 11:11
2 min leestijd
HTC start vandaag met uitrol Android 5.1-update voor One M9

HTC rolt vanaf vandaag een update naar Android 5.1 voor Europese gebruikers van de HTC One M9 uit. De update brengt diverse veranderingen met zich mee.

Lees verder na de advertentie.

HTC One M9 Android 5.1-update

HTC-topman Graham Wheeler maakt op Twitter bekend dat de Android 5.1-update vandaag wordt uitgerold naar de Europese versie van HTC One M9. Het  kan echter zijn  dat het enkele dagen duurt  voordat de update binnenkomt bij  Nederlandse gebruikers. Android-updates worden normaliter geleidelijk beschikbaar gemaakt.

HTC One M9 Android 5.1

De Android 5.1-update voor de HTC One M9 brengt diverse verbeteringen en veranderingen met zich mee. Zo wordt het snelle instellingenpaneel verbeterd, krijgt de Contacten-app een kleine update, en worden er nieuwe animaties en kleine tweaks voor het systeemvolume doorgevoerd. Of en welke andere veranderingen Android 5.1 nog meer met zich meebrengt, is nog onbekend.

Meer over de HTC One M9

De HTC One M9 is sinds eind maart in Nederland beschikbaar en draait uit de doos op Android 5.0 (Lollipop). Enkele maanden geleden werd ook bekend dat het toestel een Android M-update krijgt, al laat die update nog even  op zich wachten. Wanneer Android M precies beschikbaar wordt gemaakt voor One M9-gebruikers, is nog onduidelijk.

De HTC One M9 is het huidige vlaggenschip van HTC en is vooral een hardwarematige update van de One M8. Het toestel beschikt over vrijwel hetzelfde design, maar inwendig zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo wordt de smartphone aangestuurd door een nieuwe octacore-processor (Snapdragon 810) en beschikt hij verder over 3GB aan werkgeheugen, 32GB opslagruimte en een nieuwe 20 megapixel-camera. Ondanks de verbeterde camera  valt de kwaliteit van  geschoten foto’s echter behoorlijk tegen.

In onze videoreview hieronder kun je onze bevindingen met het toestel checken. Ons volledige oordeel lees je in de HTC One M9 review.

Het laatste nieuws over HTC

Via: Android Authoritty
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M9
HTC One M9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu