De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Uitrol Android 7.0 (Nougat) voor HTC One M9 gestart

Wouter Nijsen
3 februari 2017, 13:25
2 min leestijd
Uitrol Android 7.0 (Nougat) voor HTC One M9 gestart

HTC is gestart met de uitrol van Android 7.0 voor de HTC One M9. De update is nu beschikbaar in Europa en zou ook al in Nederland te downloaden zijn.

Lees verder na de advertentie.

HTC One M9 Android 7.0-update

Gebruikers van het vlaggenschip uit 2015 hebben even op Android 7.0 moeten wachten, maar kunnen nu met de update aan de slag. HTC-medewerker Graham Wheeler laat op Twitter weten dat de update in verschillende werelddelen wordt uitgerold, waaronder Europa. Ook in Nederland melden verschillende gebruikers dat ze de update kunnen downloaden. Wheeler belooft verder dat de Android 7.0-update voor de HTC 10, die door problemen werd stopgezet, binnen enkele dagen wordt hervat.

De HTC One M9 werd in maart 2015 gelanceerd met Android 5.0 (Lollipop) en kreeg ongeveer een jaar later een update naar Android 6.0 (Marshmallow). Het is aannemelijk dat Android 7.0 de laatste grote update voor het toestel is. Fabrikanten updaten hun vlaggenschepen doorgaans niet langer dan twee jaar, al blijven er mogelijk kleinere (beveiligings)updates beschikbaar komen.

Deze verbeteringen brengt Android 7.0

Android 7.0 is op het eerste gezicht een minder grote update dan Marshmallow en Lollipop, maar brengt toch een aantal interessante features met zich mee. Zo is er bijvoorbeeld een splitscreenmodus, waarmee het mogelijk is om twee apps naast elkaar te draaien. Ook is er een picture-in-picture-modus om video’s in de hoek van het scherm te bekijken. In onderstaande videoreview lichten we de vijf belangrijkste features van het besturingssysteem uit.

Daarnaast brengt Android 7.0 ondersteuning voor Daydream, Googles virtualrealityplatform. Verder krijgen notificaties een nieuwe look en kun je direct vanuit het notificatiescherm op berichten reageren. Ook wordt Doze verbeterd, de energiebesparende modus die in Android Marshmallow werd geïntroduceerd. Meer over de update lees je in onze uitgebreide Android 7.0 review.

→ Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt? Check dan ons Android 7.0 update-overzicht!

Lees ook het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M9
HTC One M9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu