De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘HTC’s oude One M9 krijgt binnenkort Android 8.0-update’

Thomas Haenen
24 januari 2018, 12:20
1 min leestijd
‘HTC’s oude One M9 krijgt binnenkort Android 8.0-update’

De inmiddels bijna twee jaar oude HTC One M9 krijgt mogelijk alsnog een update naar Android 8.0 (Oreo). De update staat gepland voor dit voorjaar.

Lees verder na de advertentie.

HTC One M9 Android Oreo-update in aantocht

HTC heeft zelf de nieuwe software nog niet bevestigd, maar volgens de Australische provider Optus verschijnt de update al in maart. De HTC One M9 wordt dan bijgewerkt naar Android 8.0 en ontvangt dan tevens bescherming tegen wifi-lek KRACK. Waarschijnlijk verschijnt de update rond dezelfde tijd ook in andere landen, waaronder Nederland.

HTC One M9 Android Oreo-update

Het zou de derde grote update zijn voor de HTC One M9. Toen het toestel begin 2016 verscheen, liep deze nog op Android 5.0 (Lollipop). Sindsdien heeft HTC de M9 nog bijgewerkt naar Android 6.0 (Marshmallow) en Android 7.0 (Nougat). Daarmee gaat HTC verder dan de meeste Android-fabrikanten, die zelfs hun belangrijkste smartphones na twee jaar dumpen. De Samsung Galaxy S6, LG G4 en Huawei P9 uit hetzelfde jaar worden waarschijnlijk niet meer bijgewerkt.

Bovendien is HTC er nog relatief snel bij, als het de Android Oreo-update in maart uitbrengt. Veel fabrikanten hebben de nieuwe software nog niet eens uitgebracht voor hun huidige toptoestellen, laat staan voor oudere en goedkopere modellen. Sommige populaire smartphones van het afgelopen jaar zijn mogelijk pas na de One M9 aan de beurt. Zo verschijnt voor de LG G6 en Samsung Galaxy Note 8 pas later in het voorjaar een update.

Nieuw in Android 8.0

Android 8.0 (Oreo) introduceert onder andere een picture-in-picture-modus voor het kijken van video. Ook nieuw zijn notificatiekanalen, waarmee je makkelijker kunt filteren welke berichten een app je wel of niet mag sturen. Daarnaast wordt het accuverbruik van apps op stand-by verder teruggedrongen. De verwachting is dat HTC daarnaast enkele features van nieuwere toestellen als de U11 Plus toevoegt.

Lees het laatste nieuws over HTC

Bron: Optus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M9
HTC One M9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu