Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC One M9-concept toont hoe de One nog beter kan worden

Redactie
21 november 2014, 12:49
2 min leestijd
HTC One M9-concept toont hoe de One nog beter kan worden

Een HTC One M9-concept laat zien hoe één van de beste smartphones van dit jaar in 2015 nóg beter kan worden.

Lees verder na de advertentie.

Bij Android Planet zijn we nog steeds enorm content met de HTC One M8, één van de eerste Android-smartphones met een écht premium design. Daarnaast zijn de accuduur en de Sense-software ook erg goed, waardoor de One M8 tot onze favoriete Android smartphones van het jaar behoort.

Maar een HTC One M9-concept laat zien dat de smartphone nog op enkele punten flink kan worden verbeterd.

HTC One M9-concept

Het HTC One M9-concept toont hoe de smartphone vooral aan de voorzijde kan worden verbeterd. Bij de huidige HTC One M8 zit er een ietwat vreemde zwarte balk met het HTC-logo tussen de onderkant en het scherm, wat typen op de One M8 wat lastiger maakt omdat je eigenlijk best veel ruimte met je duimen moet overbruggen. In het concept is dit weggewerkt, waarbij de BoomSound-speakers helemaal naar de boven- en onderkant zijn verplaatst.

https://www.youtube.com/watch?v=MERVDot6d90

Ook de hardware krijgt in het concept de nodigde upgrade. Denk aan een Snapdragon 808-chip, 3GB aan werkgeheugen, een 6 ultrapixel-camera met optische beeldstabilisatie en een 5,1 inch-scherm met een QHD-resolutie.

Met de laatste twee verbeteringen ben ik het niet direct eens: op dit moment vreten QHD-schermen nog te veel energie terwijl de accutechnologie grotendeels hetzelfde is. Ook de kwaliteit van QHD-schermen is niet veel beter is dan die van full-hd-schermen. Daarnaast mag de ultrapixel-camera worden vervangen door een goede megapixel-camera, want tot op heden is er nog geen één ultrapixel-camera van HTC geweest die écht goed presteerde.

De HTC One M9 wordt hoogstwaarschijnlijk in de eerste helft van 2015 aangekondigd. Er is tot op heden nog niets gelekt over de aankomende smartphone van HTC.

Laatste HTC-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M9
HTC One M9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu