Nu officieel: HTC onthult nieuw vlaggenschip op 1 maart

We wisten het eigenlijk al zo goed als zeker, maar HTC heeft middels een tweet nu ook  officieel laten weten dat de HTC One M9 onthulling op 1 maart plaatsvindt. Het toestel wordt één dag voor de start van het MWC gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wat je moet weten over de HTC One M9 onthulling

htc one m9 onthullingHTC laat in deze tweet weten dat ‘de nieuwe HTC One’ op 1 maart wordt onthuld. Er is de afgelopen weken al het nodige over het nieuwe vlaggenschip uitgelekt, waaronder specs en foto’s van het vermoedelijke design van de smartphone. Net als zijn voorganger krijgt de HTC One M9 een metalen design, met een 5 inch-scherm (1920 bij 1080 pixels) en twee  BoomSound-speakers aan de voorzijde.

Aan de achterkant maakt de ultrapixel-camera plaats voor een 20,7 megapixel-camera met dubbele ledflitser. Aan de voorzijde is wel nog een 4 ultrapixel-frontcamera te vinden, die geschikt is voor videogesprekken en het schieten van zelfportretten. De verwachting is dat HTC ook dit vlaggenschip voorziet van de nodige features om foto’s aan te passen en te combineren.

Overige specs

htc one m9 plusVolgens de laatste berichten wordt de HTC One M9 aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 810-chip met een octacore-processor (4 x 2,0GHz, 4 x 1,5GHz) en 3GB aan DDR4-werkgeheugen. Verder kent het toestel naar verluidt ondersteuning voor LTE categorie 6 (met een maximale snelheid van 300 Mbit/s) en bluetooth 4.1. Voor de opslag van apps en media is 32 of 64GB aan uitbreidbare opslagruimte aanwezig. Stroom krijgt de M9 van een 2840 mAh-accu en uit de doos draait het toestel op Android 5.0.2 met Sense 7.0.

Naar verluidt kondigt HTC gelijktijdig  een grotere variant van zijn nieuwe vlaggenschip aan in de vorm van de HTC One M9 Plus. Dit toestel heeft een groter 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Ook werkt de Taiwanese fabrikant naar verluidt aan de HTC One M8i, een nieuwe versie van het huidige vlaggenschip die beschikt over een andere chipset (Qualcomm Snapdragon 615).

Het laatste nieuws over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.