‘HTC presenteert nieuwe One-telefoon op 1 maart’
Wouter Nijsen

HTC heeft vandaag de uitnodigingen voor een  persconferentie voor het  Mobile World Congress verstuurd. De Taiwanese telefoonmaker onthult naar verluidt op 1 maart aanstaande zijn  nieuwe vlaggenschip.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC One M9 onthulling

HTC One M9 onthullingDe afgelopen tijd is al het een en ander uitgelekt over  de HTC One M9, zoals het nieuwe topmodel van HTC waarschijnlijk heet. Zo lekte er al informatie uit over de interne hardware en werden in een eerder stadium conceptvideo’s gepubliceerd. Het lijkt er op dat het toestel al relatief snel wordt onthuld. Op 1 maart, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, vindt namelijk de HTC-presentatie plaats en naar verwachting wordt daar de One M9 voor het eerst officieel getoond.

Wat we weten over de HTC One M9

Hoewel er nog geen informatie  door HTC is  bevestigd,  is al wel duidelijk wat we van de specs  kunnen verwachten. De smartphone volgt de uitstekende One M8 op en doet dat met  een aantal nieuwe features. Zo krijgt de processor waarschijnlijk  een flinke upgrade. Waar de M8 was voorzien van een 2,3GHz quadcore-processor, heeft de One M9 naar verwachting de beschikking over een krachtigere octacore-processor.

HTC One M9Deze zou bijgestaan worden door 3GB aan werkgeheugen, maar de hoeveelheid opslagruimte is nog onbekend. Verder  zou het scherm van de One M9 ongewijzigd blijven. Dit betekent 5 inch met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Die keuze zou ervoor kunnen zorgen dat de M9 de prima accuduur van de M8 behoudt.

De kans is aanwezig dat  HTC kiest om de 4 ultrapixel-camera van de One M8 te vervangen door een ‘normale’ 20,7 megapixel-camera. Tot op heden zijn de resultaten van ultrapixel-camera’s namelijk erg wisselend, waardoor het aannemelijk is dat HTC het over een andere boeg gooit.

De  HTC One M9 wordt wellicht kort na de officiële onthulling uitgebracht. Over de prijs van het toestel is nog niets bekend, al is het aannemelijk dat deze van  een premium prijskaartje wordt voorzien. De M8 kostte bij verschijning 699 euro.

Lees meer over HTC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.