HTC One M9 krijgt 5 inch full-hd-scherm en 20,7 megapixel-camera’

Via de bekende Twitter-lekker Upleaks zijn de vermeende specificaties van de HTC One M9, het nieuwe vlaggenschip van HTC, opgedoken. De smartphone wordt high-end zonder te overdrijven.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

HTC One M9 specificaties

htc one m9 specificatiesAls we de gelekte HTC One M9 specificaties mogen geloven, wordt het nieuwe toestel (144.3 x 69.4 x 9.56 mm) een slag kleiner dan zijn voorganger, de HTC One M8. De M9 zou worden uitgerust met een 5 inch-scherm met een full-hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarmee krijgt de HTC One M9 net zo’n groot scherm als zijn voorganger, met eenzelfde resolutie. En dat valt te prijzen, want 5 inch is een fraai formaat en een QHD-resolutie bij een 5 inch-scherm is vooralsnog niet nodig omdat het verschil nauwelijks is te zien.

Onder de motorkap is een 64-bits Qualcomm Snapdragon 810-chip te vinden en 3GB aan werkgeheugen. Hoeveel opslagruimte het toestel bevat, is niet bekend. Wel zou de One M9 voorzien zijn van een 20,7 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie en een tweetal speakers aan de voorzijde. Aan de voorzijde vinden we een 13 megapixel- of 4 ultrapixel-frontcamera. Tot slot zou de 2840 mAh-accu voor energie moeten zorgen.

Verder draait de smartphone op Android 5.0 Lollipop en Sense 7.0, en komt het toestel beschikbaar in de kleuren grijs, zilver, goud en ‘gunmetal gold’, wat waarschijnlijk een donkerdere kleur goud is.

Release en prijs

Vooralsnog is er nog geen officiële informatie bekend over de opvolger van de HTC One M8. We verwachten echter dat daar rond het Mobile World Congress (2 – 5 maart 2015) verandering in komt. De prijs van de M9 komt naar verwachting overeen met die van de M8, die bij verschijning 699 euro kostte. Los en in combinatie met een abonnement is de smartphone aanzienlijk goedkoper verkrijgbaar, zoals je ziet in het overzicht hieronder.

Het laatste HTC nieuws op een rijtje

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot HTC. Op zoek naar een ander HTC-model? Kijk dan in het overzicht met  HTC Android Smartphones.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.