‘HTC lanceert One M9 en nieuwe smartwatch in maart’

Gijs Ettes
19 januari 2015, 8:40
2 min leestijd
‘HTC lanceert One M9 en nieuwe smartwatch in maart’

Afgelopen vrijdag verstuurde HTC uitnodigingen voor een persconferentie voorafgaand aan het Mobile World Congress. Geruchten dat de fabrikant dan zowel de HTC One M9 als een nieuwe smartwatch presenteert, worden steeds hardnekkiger.

Lees verder na de advertentie.

Betere camera, meer muziekfuncties

HTC One M9 specs

Het betrouwbare Bloomberg meldt op basis van een anonieme bron dat HTC in maart een nieuw vlaggenschip onthult met een betere camera en meer muziekfuncties. De smartphone draagt vooralsnog de werktitel HTC One M9 en moet voorzien worden van een 20 megapixel-camera aan de achterkant en een ultrapixel-camera aan de voorkant voor het schieten van scherpe selfies. Laatstgenoemde heeft grotere pixels voor kwalitatief betere plaatjes in situaties met weinig licht.

De smartwatch zal voornamelijk voorzien worden van sportfuncties en kan gekoppeld worden met de fitness service Under Armour Inc, waarmee HTC onlangs een samenwerking aanging. Beide producten moeten ervoor zorgen dat de verkopen van HTC, die de afgelopen drie jaar zijn gedaald, aantrekken. De berichten hebben er in ieder geval al voor gezorgd dat de aandelen van het bedrijf iets zijn gestegen.

HTC One M9 specs

htc one m9 specificaties

De HTC One M9 zal wat formaat en design betreft overeenkomen met zijn voorganger, de HTC One M8. Het toestel verschijnt in drie kleurvarianten (goud, grijs en zilver) en wordt waarschijnlijk aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 810-processor met acht cores. Verder zal standaard de audiotechnologie van Dolby aanwezig zijn, alsmede Sense 7.0, de laatste versie van de uitstekende skin die HTC over Android heen legt.

Over de overige HTC One M9 specs is ook het nodige uitgelekt. Volgens de laatste berichten krijgt het toestel een 5 inch-scherm met een 1080p-resolutie en is 3GB aan werkgeheugen aan boord. Hoeveel opslagruimte beschikbaar wordt en wat we van de accucapaciteit mogen verwachten, is niet bekend. De adviesprijs wordt naar verwachting even hoog als de M8. De kostte bij verschijning 699 euro.

Het laatste nieuws over HTC

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M9
HTC One M9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu