De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

HTC brengt goedkopere versie One M9 uit

Gijs Ettes
18 november 2015, 10:54
1 min leestijd
HTC brengt goedkopere versie One M9 uit

Net als de HTC One M8 zal er ook een uitgeklede en goedkopere versie van de HTC One M9 verschijnen. De telefoonmaker brengt de One M9s op 21 november uit in thuisland Taiwan.

Lees verder na de advertentie.

HTC One M9s heeft mindere specs

Of en wanneer de HTC One M9s naar de Benelux komt is niet bekend, al lijkt het aannemelijk dat het toestel op termijn zijn weg naar ons land vindt. De One M8s kreeg afgelopen mei ook hier een release, bijna een jaar nadat de originele M8 verscheen. De HTC One M9 zag in maart van dit jaar het levenslicht. Meer over dat toestel lees je in onze HTC One M9 review.

htc one m9s

Hoewel de HTC One M9s er hetzelfde uitziet als de reguliere M9 is er onderhuids het nodige veranderd. Zo heeft de Snapdragon 810-chip plaatsgemaakt voor een MediaTek Helio X10-chip met een 2,2GHz octacore-processor en is er 2GB in plaats van 3GB RAM aan boord. De opslag is gehalveerd (16GB), maar nog steeds uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje.

Verder heeft de M9s de beschikking over twee camera`s met 13 en 4 megapixel (met een saffieren beschermlaag), nfc-ondersteuning en een ongewijzigde 2840 mAh-accu. Laatstgenoemde is niet verwijderbaar, aangezien het toestel een aluminium unibodybehuizing heeft. Onduidelijk is op welke Android-versie de M9s draait en of er – net als bij de M9+ – een vingerafdrukscanner aan boord is.

Prijs en release

In Taiwan heeft de HTC One M9s een adviesprijs van omgerekend 369 euro. Mocht het toestel in Europa worden uitgebracht, dan zal de prijs waarschijnlijk rond de 400 euro  liggen.

Het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu