HTC onthult HTC One Mini 2: vanaf juni verkrijgbaar voor 469 euro

Gijs Ettes
15 mei 2014, 9:27
1 min leestijd
HTC onthult HTC One Mini 2: vanaf juni verkrijgbaar voor 469 euro
HTC One Mini 2 onthuld

HTC heeft vandaag de HTC One mini 2 onthuld. De compacte smartphone is vanaf begin juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van 469 euro. Het toestel beschikt uit de doos over Android 4.4 (KitKat) met een uitgeklede versie van Sense 6.0. De Mini wordt aangedreven door een 1,2GHz-quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen. Verder is er 16GB aan opslagruimte aan boord dat met een micro-sd-kaartje is uit te breiden. Aan de achterzijde bevindt zich een enkele 13-megapixel-camera en aan de voorzijde eentje met 5 megapixels voor het schieten van scherpe selfies.

Lees verder na de advertentie.

Verder heeft de HTC One Mini 2 een 4,5 inch-scherm met een 720p-resolutie. Er is ondersteuning voor 4G aan boord, alsmede bluetooth 4.0 en nfc. Met een hoogte en breedte van respectievelijk 137 en 65 millimeter is de smartphone niet al te groot, maar met 10,6 millimeter is hij wel vrij dik. Een fijne feature die ook is te vinden op de HTC One M8 is de dubbele speaker aan de voorzijde. De zogenoemde BoomSound speakers hebben aanzienlijk meer vermogen dan de speakers die doorgaans op smartphones zijn te vinden.

De HTC One Mini 2 werkt tot slot met een nano-simkaart en heeft een niet-verwijderbare 2100 mAh-accu. Deze staat garant voor een beltijd van circa 16 uur, al is er een spaarstand aanwezig waarmee je de accuduur kunt oprekken.

HTC One Mini 2 onthuld: dit zijn de specs

Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het toestel voor je op een rijtje gezet. Voor meer informatie kun je de HTC One Mini 2-toestelpagina raadplegen.

  • 4,5 inch-scherm met 720p-resolutie
  • 1,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 400)
  • 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen (uitbreidbaar)
  • 13-megapixel-camera aan de achterzijde, 5 megapixel-frontcamera
  • Ondersteuning voor 4G, nfc en bluetooth 4.0
  • Draait standaard op Android 4.4 (KitKat) met Sense 6.0

Lees het laatste nieuws over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One Mini 2
HTC One Mini 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu