De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘HTC One opvolger verschijnt in februari of maart’

Gijs Ettes
4 december 2013, 9:32
1 min leestijd
‘HTC One opvolger verschijnt in februari of maart’
HTC One opvolger

Een Britse rechter heeft tijdens de uitspraak in een patentzaak tussen Nokia en HTC onthuld dat de HTC One opvolger in februari of maart 2014 te koop zal zijn. Nokia had tijdens de zaak bewijs aangeleverd dat de HTC Two in het eerste kwartaal van volgend jaar wordt gelanceerd, iets dat niet door de advocaat van HTC werd ontkend. De rechter besloot daarop de informatie mee te nemen in zijn oordeel.

Hoewel de HTC One nog verkocht mag worden in het Verenigd Koninkrijk heeft de uitspraak van de rechter wel geleid tot een verbod van de HTC One Mini in dat land. De smartphone, het kleine broertje van de One, schendt namelijk patenten van Nokia. Omdat HTC geen licentiekosten aan Nokia heeft betaald, mag het de HTC One Mini voorlopig niet meer verkopen aan de Britten.

Lees verder na de advertentie.

Nokia heeft in 1998 een patent aangevraagd voor het ontwerp van een modulator gebruikt door telefoons voor het verzenden van informatie. Ondanks protest van HTC heeft Nokia van de rechter gelijk gekregen dat deze techniek ook wordt gebruikt in de Qualcomm-chipset waarvan de HTC One Mini gebruikmaakt. HTC gaat nog in beroep om te voorkomen dat er ook een verkoopverbod komt op zijn andere vlaggenschip, de HTC One.

Lees meer over HTC

Via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M7
HTC One M7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu