De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

6 tips om meer uit de HTC One M8 te halen

Redactie
1 mei 2014, 19:29
3 min leestijd
6 tips om meer uit de HTC One M8 te halen

De HTC One M8 is een van de tofste toestellen van het moment, met een mooi design, prachtig scherm en uitstekende accuduur. Naast een nieuwe Sense-versie heeft HTC ook veel nieuwe features aan de One M8 toegevoegd. AndroidPlanet kiest de zes tofste uit die je mogelijk nog niet kent.

Lees verder na de advertentie.

1. Snel een foto maken

Het is zo herkenbaar: je wilt snel even een foto maken maar het duurt te lang om je telefoon te ontgrendelen, de telefoon-app op te starten en vervolgens op de shutter-knop te drukken. Daar heeft HTC iets op gevonden. De volgende keer dat je een foto wilt maken, pak je de HTC One M8 op, druk je op de volume omhoog-knop en houd je ‘m in de horizontale modus. Vervolgens start de camera automatisch op, waarna je via de volumeknoppen direct een foto kunt maken. Handig!

2. Pas de LED aan

howtoimage

De HTC One M8 beschikt over een handige led die je op de hoogte kan houden van notificaties. De led, die voor het eerst door HTC aan de Nexus One werd toegevoegd, wordt bijvoorbeeld lichtblauw als je een Twitter-bericht ontvangt of groen als iemand jou een WhatsApp-berichtje stuurt. Handig, want dan hoef je niet het scherm van je telefoon te activeren. De led kun je naar eigen wens aanpassen door naar Instellingen -> Scherm -> Notificatie led te gaan, en vervolgens de app te kiezen waar je led-notificaties voor wilt ontvangen. Eén nadeel: de led van de HTC One M8 kleurt alleen groen en oranje, waarbij eerstgenoemde voor notificaties geldt. Het is dus niet mogelijk om via de instellingen per melding een kleur te selecteren.

3. Ga swypen met het toetsenbord

Het standaard toetsenbord van de HTC One M8 ondersteunt swypen: het vegen van letter naar letter om woorden te vormen. Dat gaat snel en gemakkelijk, vooral als je veel met één hand typt. Je kunt de swype-methode inschakelen via de instellingen van het toetsenbord door het Trace Keyboard in te schakelen.

4. Neem automatisch op

Schermafbeelding 2014-04-29 om 16.28.00

Snel opnemen: het kan met de HTC One M8. Als je wordt gebeld, kun je de telefoon naar je oor brengen om automatisch op te nemen. Hierdoor hoef je niet per se de beantwoorden-knop op het scherm in te drukken, wat an sich een vreemde extra handeling is als je ook kunt opnemen door enkel de beweging te maken die je toch al moet maken.

5. Laat het batterijpercentage zien

Het blijft een vreemde keuze, maar er zijn nog steeds fabrikanten die de gebruiker niet de mogelijkheid geven om het batterijpercentage te tonen. En dat is raar, want het verschil tussen 80 en 60 procent is bij het ‘normale’ batterij-icoon niet echt waar te nemen. HTC geeft zijn gebruikers gelukkig wel de optie met Sense. Je kunt het batterijpercentage activeren door naar Instellingen > Energie -> Laat batterijpercentage zien te gaan.

6. Snel naar Google Now

Schermafbeelding 2014-04-29 om 16.34.24

HTC gebruikt voor de nieuwe One touchscreen-knoppen. Dit heeft bij Android 4.4 als voordeel dat het gehele scherm in gebruik kan worden genomen, met name voor apps als YouTube en Pocket. Als je voor een seconde op de homeknop drukt, verschijnt er een koppeling naar Google Now. Vervolgens kun je omhoog swipen om direct naar Googles slimme asistent te gaan. Een slimme feature die HTC heeft geleend van de Nexus-toestellen.

Uitsmijter: check de Dot View Case in actie

Oké, onze videoreview hoort eigenlijk niet bij ons lijstje met HTC One tips, maar toont wel een tof accessoire voor de smartphone: de slimme Dot View Case. Bekijk het slimme hoesje in de video hieronder.  Lees ook onze  HTC One M8 review, waarbij we het toestel op vrijwel elk onderdeel aan de tand voelen.
https://www.youtube.com/watch?v=7bWtaxBASVI

-> Lees ook onze vergelijking van de HTC One vs iPhone 5S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One M8
HTC One M8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu